roald dahl dag

Vijf memorabele boeken van Roald Dahl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Vandaag is het Roald Dahl Dag. Daarop wordt gevierd dat de beroemde Britse schrijver vandaag 102 jaar zou zijn geworden. Vijf van zijn meest memorabele boeken op een rijtje.

De reuzenperzik

Zijn eerste kinderboek, het kwam uit in 1961. Het verhaal over een perzik zo groot als een huis betekende voor Dahl het begin van een succesvolle carrière als kinderboekenschrijver.

Sjakie en de Chocolade fabriek

Charlie, Willy Wonka, de Oompa-Loompas en natuurlijk heel veel chocola vormen de ingrediënten van dit verhaal. Het boek is in 55 talen vertaald, volgens schattingen zo’n 20 miljoen keer verkocht er zijn twee films van gemaakt.

De GVR

Een grote, vriendelijke reus met een geheel eigen woordenschat wordt beste vrienden met het weesmeisje Sophie. Van al zijn boeken was dit Dahl’s persoonlijke favoriet. In 2016 werd het verhaal voor een tweede keer verfilmd – dit keer door de beroemde regisseur Steven Spielberg. 

De heksen

Waarschijnlijk een van zijn engste boeken, over kinderhatende heksen in Engeland die er uit zien als doodgewone vrouwen. Het boek won meerdere belangrijke prijzen en werd in 1996 verfilmd.

Matilda

Het boek over het briljante meisje Matilda was het laatste lange kinderboek dat Dahl schreef. Het verscheen in 1988. De film gebaseerd op het verhaal werd een klassieker en sinds 2010 loopt er een succesvolle musical die nu nog steeds te zien is in Engeland.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Hoera voor de Kinderjury-winnaars of Slapen in een boekenkast.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook