Foto: David Rozing
Democratie in de klas

Oproep: Wat wil jij anders in jouw woonplaats?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Maak jij je ergens druk over in je buurt, dorp of stad? Zijn er bijvoorbeeld te weinig speelplekken of sportvelden, of rijden de auto's veel te hard? Dan zijn Kidsweek en Samsam benieuwd naar jouw verhaal.

Waar komt een nieuw voetbalveld, waar mag je fietsen (en waar niet), wordt het afval gescheiden opgehaald en mogen de bomen tegenover je huis gekapt worden? Dat zijn allemaal dingen waar de gemeenteraad over beslist. 

Invloed op jouw gemeente

Volwassenen kunnen binnenkort naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. En al kun jij nog niet stemmen, dat betekent niet dat jij helemaal niks te zeggen hebt over jouw gemeente. Sterker nog: ook jij kan ervoor zorgen dat politici in jouw woonplaats naar je luisteren. Zo kun je bijvoorbeeld een brief of mail sturen aan de gemeente (wethouder of raadslid), een (online) petitie starten of demonstreren. Zoals Amé (11), die een mail stuurde aan de gemeente en met de wethouders sprak over de verkeersveiligheid bij haar school.

Laat je horen! Foto: Kidsweek/Samsam

Is er iets in jouw buurt of woonplaats waarvan jij denkt dat het beter of anders kan of moet? En wil je dat daar iets aan gedaan wordt? Laat dan uiterlijk 18 februari onder dit artikel je verhaal achter in het invulformulier. Misschien gaan we dan, samen met jou, naar de hoge piefen van jouw woonplaats. En wie weet komen jullie dan samen tot een oplossing. 1, 2, 3... GO!

optioneel
optioneel
optioneel

Anderen lazen ook: 5 dingen waar de gemeente over beslist

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook