War Child Kerst

Haal War Child in de klas met Kerst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Advertentie

Het lijkt nog ver weg, maar eigenlijk komt het al best wel dichtbij… Kerstmis! Nog maar twee maanden. Begin alvast met de voorbereidingen. War Child heeft een speciaal kerstpakket ontwikkeld waarmee je in de decembermaand in actie kunt komen voor kinderen in oorlog. Laat je inspireren!

Dit zit er in het War Child-kerstpakket:

1.         Een Santa Run. Pak je kerstmuts en ga vliegend van start met de stempelkaarten, posters én unieke War Child-gymles.
2.         Kersthapjes van Julius Jaspers voor een spectaculair kerstdiner. De acht heerlijke hapjes zijn geïnspireerd op de landen waar War Child werkt
3.         Een kom-in-actie-kerst-ABC voor meer inspiratie.
4.         Nieuw lespakket, inclusief digibordles, uitgebreide instructies en interactieve opdrachten. Hierna weet je alles over leeftijdsgenoten die opgroeien in oorlog.

Zodat je kinderen als Rami (10) uit Gaza kan helpen. In de Gazastrook wonen ruim 1.8 miljoen mensen op maar 365 vierkante kilometer. Dat is net iets groter dan Vlieland. Ook Rami en zijn moeder Haifa wonen hier.

Haifa vertelt: ‘Tijdens de oorlogen was het hier heel gevaarlijk. We moesten een paar keer vluchten voor de tanks en granaataanvallen.’ Rami en zijn moeder deden mee aan een programma van War Child. ‘Het hielp mij om nieuwe vrienden te maken. Ook voelde ik me na een tijdje minder verlegen en durf ik nu meer te voelen,’ zegt Rami. ‘Later wil ik arts worden, dan kan ik mensen helpen!’

Over War Child
Helaas zijn er nog veel meer kinderen als Rami. War Child is een organisatie die hulp biedt aan kinderen in gebieden waar het niet veilig voor ze is. Door sport en spel leren kinderen omgaan met emoties en krijgen zij het vertrouwen in zichzelf, anderen en de toekomst weer terug. Ook zorgt War Child voor onderwijs en bieden ze bescherming.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook