halloween snacks

Griezelige halloweenhapjes: zo maak je ze

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Valerie
Valerie
van Vliet

Boe! Het is zondag weer tijd voor griezelfeest Halloween! De favoriete dag van iedereen die van een beetje eng houdt. En bij dat feest van pompoenen, skeletten en enge spinnen, hoort natuurlijk ook gruwelijk lekker eten.

Aardbeienspookjes

Aardbeienspookjes

Dit heb je nodig:
-witte chocolade
-aardbeien
-decoratiestiften

Was de aardbeien voorzichtig. Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze in het pannetje. Blijf roeren (op laag vuur) terwijl de chocolade langzaam smelt. Haal de pan van het vuur, pak de aardbeien bij het kroontje vast en dip ze in de gesmolten chocolade. Leg je spookjes op een bord en vorm eventueel met een prikkertje een mooie staart. Als de chocoladespookjes hard zijn geworden, is het tijd om ze met de stiften een gezicht te geven.

MummieworstjesMummieworstjes

Dit heb je nodig:
-pakje bladerdeeg
-blikje knakworsten
-een ei of 50 ml melk
-mosterd

Verwarm de oven voor op 225 graden (heteluchtoven op 210 graden). Snijd het bladerdeeg in reepjes van één centimeter breed. Wikkel deze reepjes om de knakworstjes heen en leg de mummies op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het bladerdeeg met melk of losgeklopt ei. Zet de bakplaat in de oven en bak 15 tot 20 minuten. Laat ze een half uurtje afkoelen. Teken met mosterd oogjes op je mummies. Hou je daar niet zo van? Dan kun je ook ketchup gebruiken.

BoterhamvingersBloederige boterhamvingers

Dit heb je nodig:
-paar sneetjes casinobrood
-pindakaas
-rode jam
-hele amandelen

Snijd de korstjes van het brood, maar pas dus op voor je vingers! Smeer de boterhammen in met pindakaas en rol ze op zodat ze de vorm van vingers krijgen. Smeer een beetje pindakaas op de amandelen en plak ze als nagels op de rolletjes brood. Leef je uit met de jam en smeer het als nepbloed op de afgesneden vingers.

PompoenprikkersPinnige pompoenprikkers

Dit heb je nodig:
-grote pompoen
-3 kiwi’s
-marshmallows
-bakje Kaapse goudbessen of wortelbolletjes
-decoratiestiften

Schil de kiwi en snijd hem in acht gelijke stukken. Rijg de stukjes kiwi, de marshmallows en de goudbessen/wortelbolletjes aan de satéprikkers. Geef ze met decoratiestiften een gezicht en verander ze zo in een pompoenbesje, spookmallow en meneer Frankenkiwi. Dep de kiwi wel eerst goed droog, dan blijft het beter zitten. Teken met een normale (watervaste) stift een maf of eng gezicht op de pompoen en steek de prikkers in de pompoen.

KoekjesspinnenSluipende koekjesspinnen

Dit heb je nodig:
-Oreo’s
-dropveters
-decoratiestiften

Haal heel voorzichtig het bovenste koekje van de Oreo’s eraf. Gebruik eventueel een bot mesje, want met de hand breken ze heel snel. Knip elke dropveter in vier gelijke stukken. Van één dropveter kun je acht pootjes voor één spin maken. Leg de vier stukken op de witte crème en leg het bovenste koekje hier weer bovenop. Maak oogjes met de decoratiestiften.

Anderen lazen ook: Honden vieren Halloween

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

whauwww dom Duimomlaag Rentweg Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Vraagtzichaf Blij Rentweg Juichen

Wat bedoel je dom het is het beste feest ever HENKIE !

Wat leuk! Ik hoop dat veel kinderen uit mijn klas ze gaan maken en eten.

super leuk bedacht Blij Duimomhoog

Blij Blij Blij Rentweg Rentweg Juichen Duimomhoog eng

Dit is echt een bizar feest wist je dat het is begonnen toen mensen dachten dat geesten bestonden en dat ze met halloween geesten probeerden verjagen het is eigelijk een stom dom feest

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps