Hameren op een glazen brug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Als je een beetje last van hoogtevrees hebt, is deze brug in het China's Shiniuzhai Geopark een nachtmerrie. De brug is namelijk van glas en bungelt 180 meter boven de grond. Omdat dat er een beetje eng uitziet, twijfelde veel mensen of de brug wel veilig was. De makers bedachten daarom een plan. Iedereen die dat wilde mocht proberen om 'm kapot te rammen. 

En dus sloegen vrijwilligers met enorme hamers in op de glasplaten waar de brug mee gemaakt is. Die platen barstten maar beleven verder gewoon heel. Zelfs een extra zware auto kon er gewoon nog overheen rijden zonder naar beneden te vallen.

Raamkozijn
Het glas is natuurlijk niet zomaar hetzelfde glas als in een gewoon raamkozijn zit. Het is 25 keer sterker dan normaal glas en is speciaal gemaakt om allerlei verschillende omstandigheden te weerstaan.

Op de hoogte blijven van al het nieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps