Hoe vertel je een verhaal

Hoe vertel je een verhaal?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

STORYWORLD - Het Nederlands museum voor strips, animatie en games.

Wat is het geheim van een goed verhaal? Hoe verzin je een superheld? Waar vindt je verhaal plaats? En wie is de slechterik?

Strips, animatiefilms en games zijn beeldverhalen. Bij Storyworld leer je hoe zo’n beeldverhaal gemaakt wordt. Van Suske en Wiske tot en met Aladdin, Sonic en Shaun the Sheep.

Je ziet bijvoorbeeld echte schetsen en tekeningen van beroemde strips en animatiefilms. Maar ook van hoe je een game ontwerpt. En je gaat zelf aan de slag! Teken je eigen superheld, maak een stop-motion video en programmeer je eigen game.

Als je Storyworld bezoekt kom je van de ene in de andere ruimte. In de eerste ruimte ontdek je wat de belangrijke onderdelen zijn van een beeldverhaal. Daarna laten we zien hoe je een strip maakt, hoe animatiefiguren tot leven komen en hoe je zelf het verhaal speelt in games. De laatste ruimte van Storyworld is een expositieruimte. Daar zie je vanaf 3 oktober 2020: Wakawaka! 40 Jaar PAC-MAN. Dus, kom langs! Ontdek waarom PAC-MAN zo’n groot succes werd en speel het natuurlijk zelf ook op echte originele arcadekasten.

Openingstijden en tickets

Je vindt Storyworld op de zesde verdieping van het Forum in Groningen. We zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur, en in de vakanties ook op maandagen. Bestel van te voren je tickets met tijdslot via de website. Kom naar Storyworld!

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook