Hout zoekt hart

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Een gewone jongen zijn. Daar droomt de houten pop Pinokkio van. Hij wil zijn kop vol zaagsel het liefst vandaag nog ruilen voor een kloppend hart. Maar dan moet hij eerst een brave borst worden. En dat is nog een hele kunst.

Zeg eens eerlijk: jok jij wel eens? Pinokkio kan het niet laten. Maar elke keer als hij het doet, groeit zijn neus een stukje langer. Zijn jokneus is een straf van de Blauwe Fee. Zij heeft ervoor gezorgd dat Pinokkio tot leven kwam. En ze kan er ook voor zorgen dat hij ooit een echte jongen wordt. Maar dan moet hij zich wel netjes gaan gedragen. Als hulpje krijgt Pinokkio daarom de superbrave Nina de Ballerina mee. Zij moet hem waarschuwen voor alle slechte dingen. Maar Pinokkio is eigenwijs. Als zijn houten kop iets wil, dan doet hij het gewoon. In plaats van op school, belandt Pinokkio daarom in het circus. Daarna verdwijnt hij naar Luilekkerland. Zijn droom lijkt verder weg dan ooit.

Waarschijnlijk ken jij het verhaal van Pinokkio allang. Toch is er nu een musical van gemaakt. Het is een feestelijke show. Vooral het groepje circuskinderen zingt en danst de sterren van de hemel. En Kristel Verbeke van K3 speelt een mierzoete Nina de Ballerina. Maar ondanks al die vrolijkheid is Pinokkio de Musical af en toe behoorlijk saai. Het verhaal zit vol goedzakken en kwaaie pieren. Daar tussenin zit niks. Ook lijkt het erop dat de makers je iets willen leren: houd je aan de regels en doe nooit stoute dingen. Pinokkio kan alleen een echte jongen worden als hij verandert in een saaie sul. En dat is eigenlijk best jammer!

Pinokkio de Musical is tot 4 mei te zien in verschillende theaters. Kijk voor de speellijst op www.demusicalpinokkio.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Leuk hoor ik ben er heen geweest haha zo saai is ie nie hoor

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps