Hummimummi kerstspecial  ©Viking film VPRO

Vals zingen in de Hummimummi Kerstspecial

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Wil jij deze kerstvakantie met de hele familie voor de tv zitten? Open haard aan, warme kop choco binnen handbereik? De Hummimummi Kerstspecial is de perfecte film om dat bij te doen. 

Volgens Alex Klaassen zit je straks echt sniffend van het lachen op de bank. Alex ken je natuurlijk van Het Klokhuis, de Welkom in-series en misschien ook wel als de Thaise poes Mi Tong uit de theatervoorstelling De Gelaarsde Poes. Voor deze grappige animatiefilm heeft hij de stem ingesproken van Hummimummi. ‘Dat is een beetje een irritant hondje dat vindt dat hij goed kan zingen’, vertelt Alex. 

Douwe Bob 

‘Hummi wil al heel lang een karaokeshow met bekende artiesten. Zijn overbuurvrouw Oessiepoessie moet hem daarbij helpen. Maar de Surinaamse poes heeft weer eens liefdesverdriet en wil niet meedoen. Ze krijgen ruzie. Dat hebben ze heel vaak.’ En dus gaan ze maar allebei hun eigen show maken en strikken hiervoor bekende namen zoals Shirma Rouse, Akwasi en De Likt. ‘En Douwe Bob!’ zegt Alex enthousiast. ‘Ik vind hem heel erg goed en vind het ook heel leuk dat hij in deze film zit!’

Vals zingen

Tien jaar geleden was er al eens een animatieserie over Hummi en Oessie. Nu zijn er speciale poppen gemaakt voor een stop-motion-film. ‘Masha, die de animatie en de poppen heeft gemaakt, wilde graag een kerstspecial maken. Ik vond dat meteen leuk!’ zegt Alex. De film zit dan ook vol kerstnummers die iedereen kan meezingen. ‘Bijvoorbeeld All I Want For Christmas van Mariah Carey. Dat vind ik toch een verschrikkelijk nummer! Ik heb het veel te vaak gehoord. Als Hummi mocht ik het heel vals zingen. Dat was leuk!’

Hummimummi kerstspecial  ©Viking film VPRO

De Hummimummie Kerstspecial is op zondag 24 december om 18.00 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De leukste uitjes voor de kerstvakantie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vals zingen is grappig! Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.