Jacqueline over beesten aan boord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

vliegtuig stellingDe een neemt een nekkussentje mee. De ander een 3DS of een kalkoen. Eh, een levende? Ja, met de juiste dokterspapieren die aantonen dat je écht niet zonder kalkoen kunt, kun je er bij de meeste Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen gewoon mee inchecken.

Dierenvriendje
Begin deze maand zat er eentje aan boord bij Delta Airlines om zijn zenuwachtige baasje te steunen. En twee weken geleden was er nog iemand die een varken had meegenomen. En dat mag: het staat in een wet die regelt dat mensen met een (psychische) beperking ook moeten kunnen vliegen. Ook als dat dus betekent dat ze hun dierenvriendje dat altijd bij hen is voor emotionele steun óók in het vliegtuig bij zich moeten hebben.

Op schoot
Even voor de duidelijkheid: dit zijn geen blindengeleidehonden of andere hulphonden. Die zijn getraind om langere tijd binnen te zitten en zich dan te gedragen. De ‘steundieren’ hebben geen opleiding, maar stellen één bepaalde persoon op zijn gemak. Superfijn voor diegene natuurlijk. Maar wat als je er naast zit? Want deze vliegvriendjes mogen nog op schoot ook!

Plassend paard
Aan mij is zo’n dierenbuur echt niet besteed. Ik ben niet bang om te vliegen, maar naast een hagedis zit ik toch heel wat minder rustig. Of, jakkie, een plassend paard! Hoe mini ook, niet echt geruststellend.
Prima als die dieren meevliegen, maar wel veilig achter tralies graag. In een mooi kooitje (zo nodig extra large) kunnen ze hun baasje ook heel goed steunen. En wel zo fris!

Stelling: Vliegende kalkoen/giraf/hond? Achter tralies graag!

maritMarit (11): eens
‘Ik vind het prima als mensen met een beperking een dier meenemen tijdens een vlucht. En ze hoeven van mij echt niet in het laadruim tussen de koffers, dat is zielig. Maar ik vind wel dat ze in een kooitje moeten, want zo’n dier blijft echt niet de hele vlucht stil zitten.’

Casper (11): oneenscasper3
‘Van mij hoeven ze niet achter tralies. Ik heb een beter idee. De mensen mét dier gaan gewoon aan de linkerkant van het vliegtuig zitten, de mensen zonder dier aan de rechterkant. Zo hoeft niemand last van elkaar te hebben.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens anders gaan mensen allergische reacties krijgen. Er zou eigenlijk een speciaal dieren vlibaasjes voor dieren komen dan kunnen baasjes mee met hun dier of dan kan er een hond mee Duimomhoog Vraagtzichaf Juichen Blij Duimomlaag Oeps Rentweg

Nee dat hoeft niet.Dieren hoeven niet gevangen. Rentweg

Ik vind dat de dieren best bij hun baasje mogen zijn maar dan moet het dier wel in een hokje.
Dat is het veiligste en het fijnst voor het dier denken ik. Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.