Jacqueline over kauwgom

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

jacqueline bubbelEen computer natuurlijk, een telefoon en een pen: allemaal onmisbaar op mijn bureau. Maar minstens net zo nodig is een maxi-pot kauwgom, want alleen kauwend kan ik schrijven. De ideeën lijken dan sneller naar boven te borrelen en ik kan me beter concentreren.

Anti-stress
Dat denk ik tenminste, want het is natuurlijk ook maar een gekke gewoonte. Maar in de Volkskrant las ik dit weekend dat sommige onderzoeken wel degelijk bewijzen dat kauwgom kauwen je hersens helpt. Je reageert sneller, je kunt dingen beter onthouden en het zou ook stress en angst wegjagen.

Hulp voor je hersens
Ideaal dus voor de Cito-toets die deze week van start gaat. Op sommige scholen mag kauwgom kauwen tijdens de toetsperiode ook al. Ik vind dat het altijd moet mogen. Je hersens kunnen alle hulp goed gebruiken, toch? En als je voor kauwgom kiest zonder suiker en je kaken af en toe even rust geeft, is je tandarts ook nog blij.

En natuurlijk kies je dan niet voor die knalroze bubbelgumblokken waarmee je mij bellen ziet blazen. Want kauwgom van je gezicht afpulken leidt heel erg af heb ik net ontdekt…

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

HEEL GOED IDEE BESTE OOIT Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

ja dat mag ik ben her eens

Lijkt me leuk maar op onze school mag de juf of meester kiezen of het wel of niet mag Vraagtzichaf Duimomhoog Juichen

Nee joh, daar word de juffrouw ook niet blij van.
En het lijd te veel af.

Het is hele maal waar wat hij segt

Op onze school mogen we geen kauwgom. Vraagtzichaf

Super cool alleen ik lust bijna geen kauwgom zonder suiker haha maar het zou leuk zijn als het zou mogen.

Nee dan konsentreer je je niet Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

goed idee van mij mag je altijd kauwgom in de les Vraagtzichaf Vraagtzichaf Duimomhoog Duimomhoog Juichen Juichen Vraagtzichaf Vraagtzichaf Rentweg Rentweg

Ik vind dat kauwgom moet mogen, en overal! dat vind ik: Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.