Jacqueline over paffen in de tuin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

stelling jacquelineZit je net lekker op het balkon de laatste zonnestralen van het jaar op te vangen, ruik je dat je buurman dat ook zit te doen. Ruiken, ja. Want hij geniet het meest als hij tegelijkertijd een peuk paft.

Weg met die sigaret
De antirokersclub Clean Air Nederland vindt dat maar niets, stond maandag in de krant AD. Buren mogen geen last hebben van gerook. Als het aan de club ligt, mogen rokers straks geen sigaret meer opsteken op hun balkon of in hun tuin.

Rookveldjes
Ik rook zelf niet en ben maar wat blij dat er bijvoorbeeld in restaurants niet meer gerookt mag worden. Dan ruik je tenminste ook nog lekker als je iets lekkers hebt gegeten! Maar het verbieden in je eigen tuin? In de buitenlucht? Dat gaat wel erg ver. Waar moet ik dan mijn visite naartoe sturen als ze willen roken? Moeten daar speciale rookveldjes voor komen? Misschien naast de poepplekken voor honden. Daar stinkt het toch al!

Wat ruik ik daar?
Maar even serieus: een wet om buiten roken te verbieden zie ik er niet van komen. Wat zou het volgende verbod worden: geen barbecues meer op het balkon? Straks mag je zelfs geen scheet meer laten in je eigen tuin. Stel dat de buren het ruiken!


Stelling: Roken in de tuin of op het balkon moet kunnen

marjoleinMarjolein (13 jaar): eens
‘Zelf ben ik erg tegen roken. Het is heel vies en mensen worden sneller ziek. Het liefst zou ik willen dat iedereen zou stoppen, maar ja, dat is niet echt haalbaar. De mensen die toch blijven roken, moeten het érgens kunnen doen. Als ze maar rekening houden met anderen.’

jorwinJorwin (12 jaar): eens
‘Het is je eigen huis, dus dat moet je zelf kunnen bepalen. Je kunt natuurlijk wel overleggen met je buren als zij er last van hebben. Mijn ouders roken allebei en doen dat altijd buiten. Waar zouden zij anders nog moeten roken?’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oneens

Ik zou het niet weten
Juichen Juichen

Ik ben het oneens

Ik ben het eens Vraagtzichaf
Want je mag wel in je eigen tuin roken en dat moet niet verboden worden want dat vindt ik best wel kinderachtig alleen mar omdat een paar mensen dat RUIKEN!

Ik vind het ook een beetje overdreven, maar ik irriteer me wel heel erg aan mijn rokende buurvrouw... Het is zo vies en vervelend.
Wat ik liever zou zien is een rookverbod op terassen enzo, want ik wil buiten kunnen eten als het lekker weer is zonder die nare stank. Meerdere keren zijn we door de rokers op het teras gedwongen geweest binnen te zitten...

EENS ik vind dat iedereen moe kunnen roken. Ze weten waarschijnlijk ook wel dat het slecht voor hun is. Maar ze moeten er wel voor zorgen dat andere er geen last van hebben.

Roken moet stoppen maar als je er niets aan kan doen dan gaat het gewoon. Je bent er niet zo een twee drie van af Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.