Jean (13) uit Syrië maakte indruk bij The Voice Kids

Jean (13) uit Syrië maakt indruk bij The Voice Kids

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Heb jij vrijdag The Voice Kids gekeken? De 13-jarige Jean viel met zijn optreden op. Niet alleen vanwege zijn mooie stem, maar ook vanwege zijn verhaal. 

Jean woont nu zo'n anderhalf jaar in Nederland. Hij is gevlucht uit Syrië. Daar kon hij niet naar school: door de oorlog daar was dat te gevaarlijk. Met zijn moeder, oma en zusje vluchtte hij per boot naar Europa. Zijn vader is in Syrië om het leven gekomen.

Nu in Nederland hoopt Jean een beter leven te krijgen. En omdat hij heel erg van zingen houdt, deed hij mee aan The Voice Kids. En met succes: alle drie de coaches draaiden om!

Na de uitzending van The Voice Kids werd Jean overspoeld met complimenten. 'Heel veel meisjes hebben iets gestuurd, dat ik goed kan zingen', vertelt de jongen aan Het Jeugdjournaal. Inmiddels woont hij in Almere, in een asielzoekerscentrum. Daar wacht hij op het nieuws of hij in Nederland mag blijven.

In de tussentijd gaat Jean aan de slag met zijn coach Marco Borsato. En als het aan Jean ligt, doet hij de volgende ronde gewoon een liedje in het Nederlands. Sexy als ik dans, bijvoorbeeld!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

In Deventer woon mijn beste vriend

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps