Opruimhond Joy Kidsweek Dier van het Jaar 2018

Plastic-opruimer Joy wint!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Joy is uitgeroepen tot Kidsweek Dier van het Jaar 2018. De labrador uit IJsselstein versloeg in een superspannende strijd de andere genomineerde dieren en gaat er met de beker vandoor!

Plastic-opruimer Joy won met een miniem verschil van de andere genomineerde dieren en mag zich een jaar lang Dier van het Jaar noemen. In totaal werden er bijna 6.000 stemmen uitgebracht.

Wordt Joy Dier van het Jaar 2018?

WAF!

Tijdens het Dier van het Jaar Feest in DierenPark Amersfoort nam de winnaar zondag zelf haar prijs in ontvangst. Haar enthousiaste reactie was luid en duidelijk: ‘WAF!’ Baasje Alex van Eck had iets meer woorden nodig om te vertellen waarom zijn hond de terechte winnaar is. ‘Wauw!!! Weer een super kippenvelmoment. Eerst al die nominatie en nu winnen. Heel gaaf!’ 

Wereld vol honden als Joy

Kidsweek schenkt duizend euro aan Enjoycleaningup. Deze stichting van Joy-baasje Alex van Eck zet zich in om wereldwijd honden te laten speuren naar zwerfafval en zo voor een schonere aarde te zorgen. 'Met dit bedrag komt mijn droom, een wereld vol opruimhonden als Joy, weer een stapje dichterbij!’

Ook applaus voor

… Pechpoes Sprotje! Zij eindigde op de tweede plek. Iemand stopte haar in een hete oven, maar de kat overleefde het en bleef haar vertrouwen in mensen houden. Belgische dierenartsen Overleie hebben haar er weer helemaal bovenop geholpen. De rest van de stemmen werd verdeeld onder de Syrische tijgers Sayeeda & Sultan die de oorlog in Syrië overleefden en nu herstellen in Friesland en ontsnapkoe Hermien die echt niet naar het slachthuis wilde en haar eigen redder in nood bleek.

Sprotje tweede bij Dier van het Jaar 2018

Anderen lazen ook: Kidsweek Dier van het Jaar: alle vroegere winnaars op een rij.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Bedankt voor iedereen die op mij gestemd heeft!!!

de poes had moetten winnen omdat die poes is in de oven gedaan

Was hij warm toen hij uit de oven kwam

kunnen wij geld doneren dat er meer honden getraint kunnen worden als joy

Ik vind dat de top 3 helemaal top is. Joy is gewoon lief omdat hij opruimt enzo, maar verder is mijn lievelingsdier een kat. Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps