De Kameleon

Keihard scheuren met De Kameleon

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

De Kameleon is terug. In een nieuwe serie neemt de Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer het op tegen een mysterieuze man die zijn oog heeft laten vallen op een stoomgemaal in het dorp. En daar komt een hoop gerace over het water bij kijken. ‘Dat was echt kicken!’ vindt de tweeling Duke en Scott (12).

Uit meer dan honderd eeneiige tweelingen werden Duke en Scott vorig jaar gekozen om de Friese tweeling te spelen. Zelf komen ze niet uit Friesland maar uit Waddinxveen. ‘We hoefden gelukkig geen Fries te leren’, zegt Scott die Sietse speelt. ‘Dat lijkt me best moeilijk.’ Duke: ‘Friesland is wel erg mooi. Heel rustig, misschien soms wel iets té rustig.’ Maar niet met Hielke en Sietse in de buurt. Want die scheuren geregeld op hoge snelheid met hun boot De Kameleon over de Friese wateren. ‘Dat doen we echt zelf!’ zegt Scott. ‘We hebben voor de serie leren varen.’ Duke: ‘Er zit een achtervolging in die heel spectaculair is. We gingen wel tachtig kilometer per uur.’ Scott: ‘Dat was echt kicken!’

De Kameleon Credit Lizanne Beenen

Droog geföhnd

Met zoveel scènes op het water, gaat er natuurlijk weleens iets mis. Scott: ‘Tussen de opnames door viel ik een keer in het water. Stonden er ineens allemaal mensen met handdoeken en föhns om me heen.’ Wat de tweeling allemaal gaat meemaken, daar willen de jongens echt niets over zeggen. ‘Dan moet je maar gaan kijken’, zegt Duke. Scott: ‘Er spelen in ieder geval twee héél leuke jongens in mee!’

De Kameleon is vanaf 21 april elke zaterdag om 19.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp

Anderen lazen ook: Bobbie speelt Floor in nieuwe Zapp-serie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.