Elke dag de leukste moppen lezen? 
Download dan nu de enige echte Kidsweek Moppenapp!

Kidsweek op Facebook, Instagram en WhatsApp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Waarom is Kidsweek actief op Facebook, Instagram en WhatsApp?
Kidsweek onderhoudt graag op een laagdrempelige manier contact met lezers én hun ouders. Tot voor kort deden wij dit vooral via Hyves en Twitter. Nu Hyves is gestopt als sociaal netwerk, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw platform voor interactie.

Met meer dan negen miljoen gebruikers in Nederland zijn Facebook, Instagram en WhatsApp een ideale plek om met abonnees en ouders van ideeën te wisselen, om hun meningen te vragen, leuke tips aan te dragen en discussies aan te snijden. We proberen onze kanalen zowel voor ouders als voor kinderen aantrekkelijk te vullen, zodat ze er samen gebruik van kunnen maken.

Wat doet Kidsweek op Facebook, Instagram en WhatsApp?
We zien onze Facebookpagina als aanvulling op de krant waar directe interactie met onze volgers mogelijk is. Deze interactie willen we bereiken door stellingen te delen, een kijkje achter de schermen van de redactie te geven, nieuws te verspreiden en leuke tips aan te dragen waar ouders en kinderen samen mee aan de slag kunnen. 

Op Instagram geven we vooral een kijkje achter de schermen van de redactie: hoe wordt de krant gemaakt, waar zijn we naartoe op reportage, wie interviewen we? Tot slot krijgen onze WhatsApp-volgers één keer per dag een gratis nieuwsappje van de redactie. Hierin vermelden we kort het belangrijkste, leukste of relevantste nieuws van de dag, met een linkje naar meer informatie op onze website. 

Weet Kidsweek dat Facebook, Instagram en WhatsApp een minimumleeftijd hebben van dertien jaar?
Daar zijn we ons zeker van bewust. Maar nu Hyves als sociaal netwerk is weggevallen, merken we dat veel kinderen naar Facebook, Instagram en WhatsApp trekken. Wij gaan ervan uit dat ze dit in overleg met hun ouders doen en adviseren dat ook. Wij proberen daarom berichten te plaatsen die voor kinderen én hun ouders interessant zijn, zodat ze samen over onderwerpen kunnen praten. 

Ik ben nog geen dertien, wat nu?
Ben je nog geen dertien jaar, maar wil je Kidsweek toch volgen op Facebook, Instagram of WhatsApp? Vraag dan eerst aan je ouders of je een eigen profiel mag aanmaken of de app mag downloaden. Mag dit niet? Dan wil één van je ouders misschien Kidsweek volgen en kunnen jullie samen reageren op de berichten.

Wat als ik geen account heb, en ook niet wil?
Alle artikelen die Kidsweek op Facebook, Instagram of WhatsApp plaatst, staan ook gewoon op onze website. Het is dus niet zo dat je een account nodig hebt omdat je anders iets mist. Op Instagram en Facebook kun je bovendien onze posts bekijken zonder dat je een account hebt. Maar het meeste nieuws lees je natuurlijk gewoon in de papieren Kidsweek!

Mijn vraag staat er niet bij...
Is jouw vraag hierboven niet beantwoord? Dan kun je een mailtje sturen naar de redactie van Kidsweek.