kikker bolivia romeo

Toch een Julia voor eenzame kikker Romeo

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Tien jaar lang dachten biologen dat kikker Romeo uit Bolivia de laatste van zijn soort was. Maar er is goed nieuws: in de jungle is toch een vrouwtje voor hem gevonden!

Kikker Romeo was vorig jaar wereldnieuws. Omdat biologen vreesden dat hij de laatste in zijn soort was, maakten ze een online datingprofiel voor hem aan. 'Ik hoop mijn perfecte match te vinden zodat onze soort kan worden gered', stond op zijn profiel. Het doel van deze actie was natuurlijk niet dat er echt vrouwtjeskikkers zouden reageren, maar wel om geld op te halen.

Speurtocht

En dat lukte: meer dan 20.000 euro kwam er binnen. Daarmee begon een Boliviaanse biologe een speurtocht in het regenwoud, op zoek naar een vrouwtjeskikker die met Romeo zou kunnen paren. En ze had succes. Ze vond wel vijf exemplaren van de Sehuencas-waterkikker. Twee daarvan blijken vrouwtjes te zijn. Op de foto bovenaan zie je de biologe met een van de gevonden kikkers.

En dus is de kans groot dat Romeo's soort niet hoeft uit te sterven. Romeo heeft zijn Julia trouwens nog niet ontmoet. Hij schijnt een beetje verlegen te zijn, dus zijn verzorgers doen het rustig aan.

Anderen lazen ook: Kat reist per ongeluk mee met vissers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat die soort kikker niet is uitgestorven!

Fijn voor de soort dat die niet uitsterft

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.