Een stillbeeld uit de anti-pestvideo van Luke Culhane

Gepeste Luke (13) uit Ierland is ‘Kind van het Jaar’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

De Ierse Luke Culhane (13) is door de Franse kinderkrant Mon Quotidien uitgeroepen tot ‘Kind van het Jaar’. Hij maakt een filmpje tegen online pesten, dat sinds begin dit jaar bijna 560.000 keer werd bekeken.

In het filmpje #Createnohate ('veroorzaak geen haat') laat Luke zien dat online pesten ook wonden kan achterlaten. Bij elk kwetsend berichtje krijgt Luke er zogenamd een blauw oog of bloedneus bij. 'Cyberpesten beïnvloedt echte levens, dat wilde ik laten zien', vertelde Luke over zijn video aan de Britse televisiezender SkyNews.

‘Op school wordt er niet echt over gepraat. Het online pesten gebeurt vaak door anonieme pesters. Maar de meeste reacties op mijn video zijn goed’ vertelt hij.

Kind van het Jaar

Ook de redactie van Mon Quotidien, een soort Franse Kidsweek voor lezers tussen de 10 en 14 jaar, vond de video heel erg goed. Zij kozen Luke deze week tot kind van het jaar 2016. Hij stond op de voorpagina van de krant en in de krant werden reacties op de video meegenomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nee, dit is niet zo'n pestberichtje, maar een compliment. Ik vind het héél goed dat hij zo iets maakt en mensen daarmee probeert te overtuigen. Hopelijk lukt dat, want dan zou de wereld er stukken beter van worden! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Goed dat hij voor zichzelf opkomt!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.