Yolanda Renee King

Filmpje: kleindochter (9) Martin Luther King speecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

'Mijn naam is Yolanda Renee King, de kleindochter van Martin Luther King'. Tienduizenden mensen gaven het negenjarige meisje op het podium een daverend applaus. 

Ze zijn allemaal naar Washington gekomen na een oproep van de overlevenden van een schietpartij op een school in Florida. Daarbij vielen zeventien doden.

Beroemde speech

In haar toespraak vertelt Yolanda over haar beroemde opa Martin Luther King. Hij kwam vijftig jaar geleden op voor de rechten van alle Amerikanen, zwart en blank. Zijn beroemdste speech begon hij ooit met de woorden: 'Ik heb een droom ...'

Yolanda's toespraak is in dezelfde stijl als die van haar opa: 'Mijn grootvader had een droom. Hij wilde dat mensen zijn kinderen niet op hun huidskleur zouden beoordelen, maar op hun karakter. Ik heb ook een droom, dat genoeg nu echt genoeg is. En dat dit een wereld zonder geweren is, klaar.'

Mars voor ons leven

Ook in andere Amerikaanse steden gingen zondag duizenden mensen de straat op. Met de ’Mars voor ons Leven’ protesteerden ze tegen de wapenwet in Amerika. Die maakt het makkelijk om een vuurwapen te kopen. Veel te makkelijk vinden de demonstranten, want daardoor vallen er veel te veel doden. De maat is nu vol vinden ze: er moeten strengere wapenwetten komen.

Hier zie je de toespraak van Yolanda. Let op: het filmpje is in het Engels.

Anderen lazen ook: Verdriet na schietpartij op Amerikaanse school of Martin Luther King-dag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook