Laurent Simons

Laurent (6) gaat al naar de middelbare school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

De meeste zesjarigen beginnen net een beetje met lezen en rekenen. Niet Laurent Simons. Hij kon al lezen toen hij twee was en is nu klaar voor het gymnasium!

Net als elk ander kind ging Laurent toen hij vier werd naar de kleuterklas. Maar daar had hij het al snel gezien. Heel snel. ‘Hij werd een jaar vooruitgezet’, vertelt zijn vader op het Vlaamse Radio 1 (de familie Simons komt oorspronkelijk uit het Belgische plaatsje Oostende). ‘En toen weer een jaartje.’ Nu, twee jaar later, is hij door alle lesstof heen en is Laurent alvast begonnen aan wiskundeopdrachten van de middelbare school. 

Privéschool

Maar ook daar gaat als een speer. ‘In nog geen twee maanden zit hij halverwege de leesstof van de brugklas', vertelt zijn vader. En dan moet hij nog beginnen. Over een paar weken start hij op een privéschool met leerlingen die twee keer zo oud zijn als Laurent. Volgens zijn vader is dat geen probleem en kan zijn zoon daar goed mee omgaan. 

Universiteit

Als Laurent zo snel blijft leren dan kan hij over twee jaar al naar de universiteit. Als achtjarige tussen de volwassen studenten, dat vindt vader Simons wel wat te veel. ‘Dan gaan we natuurlijk mee!' Laurent is nog niet helemaal zeker wat hij later wil worden: hartchirurg of astronaut. Hij heeft nog wel even om dat te beslissen. En wie weet kan hij het wel allebei. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wij vinden het knap, maar ook bijzonder dat een jongen van deze leeftijd al zo goed kan leren! Het lijkt ons heel vervelend als je tussen de volwassenen moet leren. Die willen vast niet buitenspelen! Wij vinden spelen ook heel belangrijk voor kinderen. Dan leer je bijvoorbeeld hoe je goed met elkaar omgaat en heb je samen plezier. Rentweg

Wow echt een knappekop! Oeps

Maar hij moet toch ook gewoon met zijn leeftijdgenoten kunnen spelen? Dit is niet normaal!

Het is echt super knap dat je op je achtste al naar de universieteit kunt wow ongelofelijk Duimomhoog

Zeker, ik ben zelf ook hoogbegaafd en ben 9 en zit nu in groep 7 maar alsnog, op je 6de naar de middelbare is echt veel knapper!!!

Sep, je bent een kanjer!

sorry,
ik bedoelde natuurlijk Laurent inplaats van Sep

Sorry!

knap. heel erg knap. ook wel behoorlijk zielig

Ik ben de ALLERSLIMSTE uit mijn klas. Maar dit...... Magisch! Ik vind het werk op school heel makkelijk en heb dan ook superveel extra werk. Altijd op tijd! Ik vind dat Laurent van mij een dikke Duimomhoog krijgt!

waaaaaaaaaaaaaat Oeps Oeps Rentweg Rentweg

volg mij plies?????!!!!!

Ik kan het (bijna) niet geloven!

Mooie leeftijd om te beginnen met pianoles of cello! Ik ben enorm onder de indruk van zijn prestaties. Maar het lijkt me ook wel wat eenzaam om zo boven iedereen uit te tornen.

ik heb dat ook meegemaakt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.