Kidsweek Hiswa

Kom naar de HISWA Sport Xperience

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show, van woensdag 11 tot en met zondag 15 maart, kunnen kinderen van 6 tm 16 jaar bij HISWA Sport Xperience kennismaken met een diversiteit aan sporten. Natuurlijk kun je er terecht voor watersporten, zoals zeilen, suppen en kanoën, maar je kunt er ook kennismaken met volleybal, skiën, snowboarden, biatholon,  bmx, golf en urban hockey. Of ontdek in het Waterlaboratorium het antwoord op vragen als waarom blijf je drijven op zout en waarom onstaat een waterkolk/

HISWA Sport Xperience wordt georganiseerd door RAI Amsterdam in samenwerking met het Watersportverbond (WSV), de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Volleybalbond (NVB), de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de Nederlandse Ski Vereniging (NSV)

Urban Hockey – door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Hockey speel je overal! Binnen, buiten op kunstgras en ook gewoon op straat. Doe mee en ervaar hoe leuk Urban Hockey is. We geven je een stick en een bal, leren je de basis en toffe tricks. Laat jouw mooiste tricks zien of speel 3 tegen 3 in een van onze kooien. Ons Urban team daagt je uit!

Golf RAAK! – door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie
Maak tijdens de HISWA kennis met golf! Kom chippen in netjes en putten op de mini-green. Verdien jij de meeste punten bij de ‘hole in the wall’?  Onder begeleiding kunnen kinderen ervaren hoe magisch een eerste contact van een club met een golfbal is.  

Optimist on Tour – door het Watersportverbond
Bij Optimist on Tour kun je gratis kennismaken met watersport! Kom zeilen, suppen, kanovaren en ontdek of de watersport ook wat voor jou is. Je hebt geen ervaring nodig, alleen een zwemdiploma.

NIEUW: Optimist on Tour Waterlaboratorium – door het Watersportverbond
Naast de beleving op het water is er ook een educatieve beleving aan wal. In het Optimist on Tour waterlaboratorium kunnen kinderen ontdekken welke verklaring er achter eenvoudige educatieve proeven schuil gaat. In het waterlaboratorium leer je bijvoorbeeld hoe een draaikolk ontstaat, waarom je in zout water blijft drijven en hoe water wordt gezuiverd. In echte lab-jassen, als volwaardig wetenschappers, gaan de kinderen aan de slag met diverse proefjes.


Wintersport Experience – door de Nederlandse Ski Vereniging
Kom skiën, snowboarden en maak kennis met biathlon tijdens de Wintersport Experience. Ervaar zonder sneeuw, maar met leuke spellen hoe leuk het is om te wintersporten! Heb jij het in je om een echte wintersporter te worden? Laat ons je wintersportkunsten zien op de HISWA!

JoinVolleybal Tour – door de Nederlandse Volleybalbond
Bij de JoinVolleybal Tour, een gepimpte bus die een opblaasbar volleybalpretpark naar de HISWA brengt, kun je actief kennismaken met (beach)volleybal. Meet hoe hard je smasht, hoe hoog je springt en hoe goed jouw reactiesnelheid is. Fun staat voorop en alle coole volleybalmoves, zoals smashen, springen en duiken, komen aan bod. Join Volleybal @HISWA 2020 dus! 

NIEUW: Pump Straight/ Open NK Pump Battle– door Pumptrack.nl
De Pump Straight is een 35 meter lange Pump Track (een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark), met de start vanaf een verhoogd plateau. Zet de snelste tijd neer en kwalificeer jezelf voor het de Open NK Pump battle tijdens de Olympic Experience later dit jaar.

Via deze link kun je je vooraf aanmelden voor de gewenste programma-onderdelen. Ter plekke aanmelden kan ook altijd nog, maar vol is vol.
Vergeet niet je kaarten te kopen! Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang, maar alleen onder begeleiding van een volwassene met een geldig toegangsbewijs voor HISWA 2020.                  

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook