Foto ANP

Koningsdag 2019: de leukste foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Het zit erop, het feest voor de koning in Amersfoort. In de woorden van de jarige job zelf: 'Het was een prachtig feest in een prachtige stad.' Een fotoalbumpje met de mooiste oranjemomenten.

Foto ANPNog een milieuvriendelijk vlaggetje hier, een duurzame wimpel daar en een oranje streepje hier... Zo. Amersfoort - voor één dagje Alexfoort - is er helemaal klaar voor. Kom maar jarige koning!

Foto ANPZie ik ze daar nou?

Foto ANPJa daar zijn ze. Het feest kan beginnen. Van harte majesteit.

Foto ANPSinds de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn is er extra beveiliging. Op wat toen nog Koninginnedag was reed een man in een auto opzettelijk op de mensenmassa in. De dader wilde de koninklijke bus raken, maar botste tegen het monument De Naald en overleed. De aanslag, waarbij acht doden en tien gewonden vielen, is nu tien jaar geleden.

Foto ANPHoe vaak krijg je nou de kans om een selfie te maken met de koningin?

Foto ANPEn ook de prinsessen Amalia en Alexia worden gestrikt voor een foto.

Foto ANPPrinses Ariane en prins Floris doen fanatiek mee met de kennisquiz over de regio. 'Helaas heb ik m'n vader niet kunnen verslaan', zei prinses Amalia na afloop.

Anderen lazen ook: Kinderen blij met koning en koningin in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het zijn hele mooie foto's

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.