koninklijke familie in Lech

Prinsessen in de sneeuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

'Amalia, deze kant op kijken!' 'Majesteit, wilt u even op de buik gaan liggen?' Vandaag poseerde de koninklijke familie braaf voor klikkende camera’s het Oostenrijkse plaatsje Lech. Zo doen ze dat al járen.

Skiën in Lech. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane doen het al hun hele leven. Het is een echte traditie. Meer dan vijftig jaar geleden gingen hun overgrootouders, koning Juliana en prins Bernard, er ook al naartoe. Het dorpje is na al die jaren gewend geraakt aan het hoge bezoek en laat de Oranjes met rust. Heerlijk vinden ze dat. Daarom zal je ze waarschijnlijk nooit in een ander skigebied zien!

Oude vrienden

En er is meer: de Oranjes logeren altijd in een hetzelfde vijfsterrenhotel. Daardoor zijn ze dikke vrienden geworden met de hotelfamilie. Een gemiddelde kamer in het chique hotel kost 700 euro per nacht. Toch beweren de Oranjes altijd dat ze het verder simpel houden: ze doen boodschappen bij de buurtsuper en Máxima kookt zelf. Vooral pasta, want daar kun je lekker lang op skiën.

Sneeuw-shoot

Het ‘vrolijke-fotomoment-op-maandag’ is inmiddels ook een echte traditie geworden. De oranjes hebben met alle fotografen en journalisten afgesproken dat ze elk jaar een uurtje mogen kletsen, flitsen en filmen, als de familie daarna maar lekker met rust laten. Dan kunnen ze weer ongestoord de sneeuw in!

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cooool!!!!!

echt llllloooooollllll Duimomhoog

SUPER COOL!!!
Ik was er zelf bij, heb ze gezien.
Wij gaan ook altijd skiën en overnachten in het dorpje Warth
(Ligt naast Lech) en gingen maandag kijken. Het was echt super tof!

cool!, maar waarom daar dan en niet ergens anders?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps