Klas doet mee aan de leeschallenge

Leeschallenge gehaald: 144.294 bladzijden uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Kinderen van de Radboudschool in Heiloo hadden het druk deze week. Tijdens de Kinderboekenweek kregen ze een leeschallenge: minstens 50.000 bladzijden lezen. Dat bleek een makkie. Aan het eind van de week hadden ze zelfs 144.294 bladzijden uit! 

Het was een grote verrassing aan het begin van de Kinderboekenweek. Tijdens een spel kregen de leerlingen letters waar ze een woord van moesten maken: leeskilometer. Daarna kwam de uitleg: binnen een week moesten ze met z'n allen tenminste 50.000 bladzijden lezen. Een leesrace tegen de klok dus! 

Meetlint
Er zijn 342 kinderen op school, dus omgerekend moest iedereen elke dag ongeveer vijftien bladzijden lezen. Iedereen kreeg een meetlint om het bij te houden. Voor elke bladzijde die ze lazen, kleurden ze een centimeter in. Om het vol te houden werden ze de hele week aangemoedigd door bekende kinderboekenschrijvers, zoals Sanne Rooseboom, Manon Sikkel, Jacques Vriens, Jozua Douglas en zelfs Andy Griffiths vanuit Australië. 

Drie keer meer
Dat heeft goed geholpen, want met z'n allen lazen ze dus veel meer pagina’s dan die ‘verplichte’ 50.000. Ze kwamen uit op 144.294 bladzijden. Dat is bijna drie keer zoveel als de bedoeling was!

Foto boven: Annemarie Terhell

Anderen lazen ook: 4 Griffel-boekentips van het Kinderboekenweek Leesteam.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook