stelling over lezen bij de kapper

'Geef voorleeskinderen korting bij de kapper'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik stapel mijn keukenkastjes vol met de beste aanbiedingen, beplak stapels kaarten met zegels voor een gratis dagje uit en prop mijn portemonnee vol uitgeknipte bonnetjes. Ik ben gek op korting! En óók gek op lezen. Dat doe ik het liefst altijd en overal.

Geknipt voor mij
Dus toen ik op internet een bericht zag over een Amerikaanse kapper die korting geeft aan lezende klanten was ik meteen enthousiast. Die kapper is geknipt voor mij!

Kassa!
Hoewel die korting alleen voor kinderen geldt, blijft leeskapper Ryan Griffin uit Ypsilanti mijn held. Om kinderen in zijn buurt aan het lezen te krijgen, heeft hij een boekenkast vol moois bij elkaar verzameld. Die staat te pronken in de kapperszaak waar hij werkt. Pak je een boek uit die kast (eentje zelf meenemen mag ook) en lees je hardop voor tijdens je knipbeurt? Kassa! Bijna twee euro korting krijg je dan.

Ongemakkelijk
Ideaal toch? En je vermijdt nog ongemakkelijke gesprekjes over school of het weer ook! Dat soort leeskappers zouden we ook in Nederland moeten hebben. Hopelijk zit er dan een korting voor volwassenen in.

stelling over lezen bij de kapperLuca (8 jaar): eens
‘Leuk zo’n kapper. Ik zou daar best door geknipt willen worden. Als hij dan maar wel oplet dat hij goed blijft knippen als je je hoofd beweegt. Ik zou een boek kiezen dat ik nog niet ken. Van Dummie de Mummie en Dolfje Weerwolfje heb ik bijna alles al uit.’

Elise (12 jaar): eensstelling over lezen bij de kapper
‘Wat een origineel idee! Ik denk alleen niet dat kinderen denken: wow, ik krijg korting. Dat is toch meer voor de ouders. Nog beter zou zijn om kinderen bijvoorbeeld een bon te geven om iets leuks te doen. Trampolinespringen ofzo. Dat stimuleert pas echt, denk ik!’

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Geef hier je mening!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het er mee eens dat je korting krijgt. Zelf houd ik heel erg van lezen, dus dat komt goed uit! Maar een bon voor trampolinespringen of zoiets heeft denk ik wat meer effect.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps