Nathalie
Stelling

'Van veel geld word ik wél gelukkig'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In deze laatste weken van het jaar hebben alle loterijen extra dikke prijzen. Mijn fantasie slaat daar altijd een beetje van op hol. Wat zou ik allemaal gaan doen als ik een miljoen euro won? Ik zou om te beginnen vreselijk gaan shoppen. Heel veel nieuwe kleren en alle boeken die ik graag nog wil lezen.

Paard

En een nieuwe mega-grote televisie. En daarna ga ik een lange, verre reis boeken. En o ja, een nieuwe auto kopen. En een paard. En dan meteen ook maar een huis met een stal om dat paard ergens neer te kunnen zetten.

Zou ik daarna gelukkig zijn? In mijn dagdromen in elk geval wel. Maar de Nationale Postcode Loterij heeft onderzoek gedaan onder ruim 1800 winnaars van een grote geldprijs. En wat blijkt: geld maakt  helemaal niet gelukkig.

Saai

Van de winnaars zegt 70 procent niet gelukkiger te zijn geworden door de loterij. Bijna driekwart heeft geen nieuwe auto gekocht. En vier van de vijf winnaars geven niet meer geld uit aan vakanties. Ze gaan zelfs niet eens vaker uit eten.

Wat de prijswinnaars wel met het geld doen? Soms geven ze geld aan familie of vrienden die het nodig hebben. De rest zetten ze op een spaarrekening. Wat ontzettend saai allemaal! Van een leuke geldprijs mag je toch genieten? Wacht maar af tot ik eind deze maand een knalprijs win. Dan zal ik eens laten zien hoe leuk het is om dat geld uit te geven!

Stelling: Geld maakt wel gelukkig, als je het maar uitgeeft!

siebSieb (10) Eens

‘Geld maakt gelukkig als je er dingen van koopt die je gelukkig maken. Ik zou lekker allemaal nieuwe kleren gaan kopen. Niet omdat mijn kleren nu stom zijn, maar omdat ik blij word van iets nieuws. Als we in ons gezin een grote geldprijs zouden winnen, gaan we vast op wereldreis. Naar Australië of een andere plek waar je anders niet zo snel komt.’ 

 

 

SterreSterre (9) Oneens

‘Ik word gelukkig van heel andere dingen dan geld. Van dwarsfluiten bijvoorbeeld. Dat doe ik elke dag en dat is fijner dan dingen kopen. Maar áls ik dan toch heel veel geld zou winnen, dan zou ik misschien een 3D-printer kopen. En als het echt heel, heel veel geld is, dan zouden we denk ik wel een groter huis kopen.’

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps