Foto ANP

Britse premier May mag blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het was gisteravond een spannende avond voor de Britse premier May. Haar eigen partij hield een stemming of ze als leider mag blijven. En dat mag.

Veel politici in het Verenigd Koninkrijk zijn niet tevreden over haar plannen voor de Brexit: de beslissing van de Britten om uit de landenclub van de Europese Unie te stappen. Door dit vertrek moesten er nieuwe afspraken gemaakt worden met de andere landen over samenwerken. Maar er werd vooral ruzie gemaakt. In vergaderingen tussen Europese landen, maar ook in May haar eigen land.

Ontbijten met Rutte

Om te proberen de plannen voor een Brexit toch nog iets gunstiger voor de Britten te maken, ging May dinsdag nóg een keer praten met een aantal Europese leiders. Ze had maandag een ontbijtdate met premier Rutte en vloog daarna naar Berlijn om daar te lunchen met haar Duitse collega Merkel.

Blijft May de baas?

Maar toen May weer thuiskwam, kreeg ze slecht nieuws. Collega’s uit haar eigen politieke partij bleken zelfs zó ontevreden, dat ze een stemming wilden of May nog wel de partijleider (en dus de baas van het land) mag blijven. Die stemming is werd woensdagavond gehouden. Tweehonderd partijleden stemde vóór May, 117 tegen haar. En dus mag ze blijven.

Anderen lazen ook: Drie vragen over Brexit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat ze mag blijven Blij Duimomhoog

ik vind dat ze mag blijven maar dan moet ze wel luisteren naar alle mensen wat ze willen Duimomhoog

Eens ik vind dat ze mag blijven Duimomhoog

Eens ik vind dat ze mag blijven Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.