Elke dag de leukste moppen lezen? 
Download dan nu de enige echte Kidsweek Moppenapp!

Medewerkers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Henrike

Henrike van Gelder - Hoofdredacteur

Na jarenlang voor grote mensen kranten en bladen te hebben gewerkt, is Henrike onze chef bij Kidsweek. Je zou dus denken dat ze heel serieus is. En dat is ze ook. Maar ze houdt ook erg van dierennieuws, kinderboeken, films en shownieuwtjes. Op gympies of slippers hopt ze van bureau naar bureau om zich overal een beetje mee te bemoeien. En dat is precies wat een hoofdredacteur moet doen. 

Maartje Dammers

Maartje Dammers - Eindredacteur

Eindredacteur Maartje is dol op woorden. En zinnen, en letters. Ze checkt Kidsweek van voor naar achter en onder naar boven voordat hij naar de drukker gaat. Ze schrijft over tv en ze verslindt sterrennieuws net zo fanatiek als haar onuitputtelijke voorraad tictacs. Kan ze voor de kranten op reportage naar een museum, dan is ze volmaakt gelukkig.

Scoop met laptop

Scoop - mascotte

Scoop is de mascotte van Kidsweek. Zonder hem is het een stuk minder gezellig in de krant. Zo bemoeit hij zich altijd met de stelling en de moppen op de achterpagina, kan hij zomaar van vorm veranderen (dat is nou eenmaal zijn superkracht) en heeft hij elke maand ook zijn eigen puzzelpagina. 

Charlotte Goldhoorn - RedacteurCharlotte Goldhoorn
Vreemde figuren, rare snuiters en wonderlijke wezens. Niemand weet precies wáár Charlotte ze vandaan haalt, maar ze weet ze te vinden. Elke week vult ze er een pagina raar maar waar mee. Zelf is Charlotte eigenlijk heel normaal. Zo houdt ze haar hoofd koel in al die gekkigheid. Kopje thee erbij en gaan. Daar is niets raars aan.

 

Janine

Janine de Wit - Redacteur

Gebeurt er iets leuks, geks of spannends in Nederland? Dan stapt Janine direct op de fiets, in de auto of in de trein. Janine schrijft namelijk voor de redactie binnenland. Een leuke bijkomstigheid: lekker veel op pad. Want waarom zou je binnen gaan zitten als je buiten achter de leukste verhalen kunt komen? Daarna werkt ze haar verhalen uit op de redactie, want daar vindt ze het stiekem ook heel gezellig.

Judie fotoJudie Jaspers - Redacteur

Lachen om goeie (maar zeker ook slechte) grappen, rummikubben met haar oma en Netflixen. Daar houdt Judie zich buiten haar werk graag mee bezig. Oja, en ze is fan van taal en woorden. Al heeft ze wel afgeleerd om haar vrienden op spelfouten te wijzen, want dat maakt haar niet populairder. Op de redactie van Kidsweek houdt ze zich bezig met binnenlands nieuws. 

Nathalie Strijker

Nathalie Strijker - Redacteur

Als Nathalie voorstelt om een recept te maken voor de krant, zeg je geen nee. Want je weet dat ze de baksels daarna meeneemt naar de redactie en tegen haar taarten kan geen Jamie Oliver op. Voor de krant schrijft ze over films en buitenlands nieuws. En als ze thuis niet met haar hoofd in de oven zit, knuffelt ze haar hond en katten.
 

 

Caroline Koster

Caroline Koster - Vormgeefster

Caroline zorgt er als vormgever elke week voor dat de krant er super uitziet. Haar hele leven hangt van knippen en plakken aan elkaar. Of het nou met de computer is of met echte schaar en potloden en stiften, zij zet alles knap in elkaar. Bovendien is ze degene die Scoop bedacht en getekend heeft.


 

KimKim van Dusseldorp - Vormgever

Kim zet elke week samen met Caroline Kidsweek in elkaar. Teksten en foto's, infograpics en tekeningen, zij zorgt dat ze op zo'n manier in de kranten verschijnen dat jij er chocola van kunt maken.