Met een stick tegen de bal

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie Terhell
Annemarie
Terhell

Flatsen, dummy's en strafcorners: dat is waar Suzan het liefst aan denkt. Ze is dol op haar lievelingssport hockey.

Vlak na de zomer verzamelen de supersticks zich weer op het hockeyveld: Suzan, Luna, de rest van het team. En trainer Anniek, natuurlijk. Dit jaar spelen ze in ME2. Dat betekent: spelen op een half veld in plaats van een kwart. Met acht meisjes in plaats van zes. Wie zou die nieuwe zijn? Het is Britt met haar lieve blauwe ogen, uit Rotterdam. Zij vindt het duidelijk niet leuk om in een nieuw team te gaan spelen. Wat zou er toch met haar zijn? En waarom trekt Luna ineens zoveel met Suzan op? Is ze soms verliefd op haar broer Joost?

Vivian den Hollander schrijft vaak over voetbal (want dat vinden jongens leuk) of paardrijden (een populaire meisjessport). Nu waagt ze zich voor het eerst aan hockey. Dat is leuk voor meisjes die niet zo paardenknuffelig zijn, denkt ze vast. Die liever met een stick tegen een bal knallen. Maar ook voor jongens. Want Joost, de broer van Suzan, hockeyt ook bij de club. Verder zijn de Superstick-avonturen heel vergelijkbaar met de Effies-voetbalverhalen. Er wordt een spannende wedstrijd gespeeld, er gebeurt een klein avontuurtje. Het verhaal is makkelijk te lezen en te begrijpen. Zodat je zelf ook zin krijgt in lezen én sporten. (Annemarie Terhell)

Een topteam!, Vivian den Hollander & Saskia Halfmouw (illustraties), Van Holkema & Warendorf, € 9,95 (7+)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Er was een tournooi, als afsluiting van het jaar. We waren net klaar met de laatste wedstrijd en we hadden het heel erg warm. We waren op het waterkunstgrasveld. Dat wordt tussen de wedstrijden door altijd natgespoten. Dan komt er water uit verschillende sproeiers op het veld. Eline en Louisa, twee van mijn teamgenootjes, gingen voor een watersproeier staan wachten op de straal, dan konden ze lekker een beetje afkoelen. Ineens kwam de straal. Maar hij was zo hard, dat Louisa een heel eind de lucht ingespoten werd, wel een meter ofzo! Zelfs mijn vader, die de trainer is, schrok ervan! Maar wij moesten allemaal heel hard lachen en daarna hebben we met het hele team in de waterstraal staan dansen en springen. Toen gingen we pannenkoeken eten.
Dag, dit was mijn hockeyverhaal en het is echt gebeurd!

Toen ik nog in de D tjes hockeyde hadden wij een hele goede verdediger die niet bang was,Mark heet hij.
Mark was zo goed dat hij de bal via zijn hoofd over het clubhuis van Weesp ketste dat is echt gebeurd hij was wel wat van de wereld maar gelukkig heeft hij er niets van over gehouden

beste ana
vind het verhaal goed geschreven.
een gelukkig nieuwjaar laura !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps