Stelling
Stelling

Maartje over meubels verhuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Na maanden klussen heb ik een nieuw stuk aan mijn huis. Superblij ben ik ermee. Alles ziet er strak en nieuw uit. Behalve de meubels die erin staan. Die zijn namelijk precies hetzelfde als voor de verbouwing. Dolgraag zou ik alles weg doen en nieuwe kopen. Maar ja, mijn geld is op. En als ik eerlijk ben is er ook niet zoveel mis met mijn spullen, behalve dat ik er op ben uitgekeken.

Hergebruiken

Het nieuwe idee waar Ikea deze week mee kwam, is dus eigenlijk perfect voor mij. De Zweedse keten gaat meubels verhuren. Met als extra service een interieurontwerper die elk jaar langskomt om te zien of je nog wel blij bent met je inrichting. Zo niet, dan breng je de gehuurde spullen terug naar de winkel en huur je iets nieuws. De oude spullen worden doorverkocht, weggegeven of hergebruikt. Goed voor het milieu, dus.

Niet zo slim

Toch vind ik het niet zo’n slim plan van Ikea. Want als je mij elk jaar vraagt of ik nieuwe meubels wil zonder extra geld uit te geven, roep ik natuurlijk ja! En daarin ben ik vast niet de enige. Dan zorg je toch eigenlijk voor veel meer afval?

Stelling: Meubels verhuren is júist slecht voor het milieu

NoralieNoralie (10): Eens

‘Voor het milieu is dit niet zo goed, maar toch vind ik het geen slecht plan. Mensen die weinig geld hebben, kunnen zo toch leuke spullen in hun huis zetten. Zelf heb ik het niet nodig. Mijn vader heeft al mijn meubels gemaakt: mijn bed, kast, bureau… ik heb zelfs een klimrek in mijn slaapkamer!’

 

Femke

 

Femke (9): Oneens

‘Wat een goed idee. Ik denk niet dat iedereen heel snel spullen inruilt. Ik vind het juist fijn om spullen voor langere tijd in mijn kamer te hebben. Mijn bed met inloopkast en bureau eronder wil ik echt nooit kwijt. Eigenlijk ben ik blij met alles wat ik op mijn kamer heb.’

 

Anderen lazen ook: Naar Ikea voor een kleed én een hond.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het eens én oneens. Want ja, het is slecht voor het milieu, maar het is wel handig! Vraagtzichaf

Oneens. Als je het had gekocht dan was het hetzelfde maar dan met geld

Ik ben het er mee eens. Er komt steeds meer vuile lucht in de wereld.

Vraagtzichaf ik ben eens, want het is best raar maar ook slecht

ik ben het onnens Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.