Foto ANP

Vanavond lichten uit en kaarsjes aan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ga je vanavond uit eten? Dikke kans dat het dan een diner bij kaarslicht wordt. Vannacht is het de Nacht van de Nacht. In veel restaurants gaat het licht uit en steken ze kaarsen aan.

Eén nacht per jaar is het ’s nachts in Nederland nog net een beetje donkerder dan andere nachten. Vannacht is het weer zover, dan wordt voor de veertiende keer de Nacht van de Nacht gehouden.

Nachtwandelingen

Niet alleen in meer dan honderd restaurants gaan de lichten uit. Op meer dan zeshonderd plekken worden vannacht evenementen in het donker georganiseerd. Nachtwandelingen of sterrenkijkavonden bijvoorbeeld.

Lichtvervuiling

De Nacht van de Nacht is een idee van verschillende natuurorganisaties. Ze willen er aandacht mee vragen voor 'lichtvervuiling'. Op veel plekken in Nederland is het nooit meer echt helemaal donker en dat vinden ze jammer. De Nacht van de Nacht wordt altijd gehouden in de nacht dat het weer wintertijd wordt.

Wten wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk op: Nacht van de Nacht

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ga vanavond naar toverland helloween en dat is al in het donker dus voor mij maakt heg niet veel uit Duimomhoog

so wow ik ben naar walibie geweest

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.