Nathalie over liegen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij eens of oneens en waarom?

‘Ben je naar de kapper geweest? Leuk zomers, zo’n kort kapsel!’ ‘Ja hoor, mijn stukje voor Kidsweek is bijna af!’ ‘Huh, lag er een zak chips in de kast? Geen idee waarom die nu leeg in de vuilnisbak ligt!’ Nu ik er eens een dagje extra goed op gelet heb, blijkt dat mijn leven aan elkaar hangt van kleine (en iets grotere) leugentjes en jokmomenten. Omdat ik geen zin heb om iemand te kwetsen of omdat ik even geen zin heb in gedoe. Want stiekem vond ik dat korte kapsel eigenlijk helemaal niet zo mooi, had ik nog geen letter getikt aan mijn Kidsweek-stukje en had ik die zak chips natuurlijk helemaal leeggegeten. Als mijn neus, net als die van Pinokkio, zou groeien bij elk leugentje, zou ik hem vast overal stoten…

stelling nathalie2

Onderzoek

Gelukkig blijk ik niet de enige te zijn die regelmatig een leugentje om bestwil gebruikt. Uit een Brits onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 2,19 keer per dag liegen. Aan het onderzoek deden meer dan duizend mensen tussen de 6 en 77 jaar mee. Opvallend genoeg blijken kinderen tot 12 jaar maar 1,7 keer per dag te liegen. Jongeren tot 18 jaar liegen het meest: gemiddeld 3 keer per dag.

Jokkebrokken

Opa’s en oma’s zijn trouwens het eerlijkst. Zij liegen minder dan één keer per dag. Dat zeggen ze tenminste. Misschien zijn ze op hun leeftijd wel gewoon heel erg goed in jokken geworden. Want ik denk dat iedereen elke dag wel een keer jokt.

Stelling: iemand die zegt dat hij nooit liegt, liegt!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens, iedereen liegt weleens Vraagtzichaf

Ik lieg weleens in keer per dag.

Ik lieg niet elke dag. Vraagtzichaf

Oeps Rentweg goed zo nathalie

Ik vind dat iedereen wel eens liegt Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps