Nathalie over warme lunches op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

stelling nathalie scoop

Weg met die boterhammen met pindakaas en hagelslag voor tussen de middag! Kinderen zouden op school voortaan een gezonde warme lunch moeten krijgen. Twee gezondheidswetenschappers maakten daar een plan voor. ‘Bijna geen enkel kind eet elke dag genoeg groente. Dat is ook niet zo gek als kinderen ’s middags alleen maar brood eten’, vertelden ze deze week tijdens de presentatie.

Als kinderen elke dag tijdens het overblijven een gezonde verse maaltijd krijgen, komen ze volgens de onderzoekers wél aan genoeg groente per dag. Het tweetal hoopt dat de politieke partijen het eens zijn met het plan en gaan regelen dat er voortaan op scholen gekookt wordt.


Heel gezellig
Ik vind het een geweldig idee. Warm eten is (meestal) gezonder, lekkerder en afwisselender dan brood. En het is ook heel gezellig om met je hele klas ’s middags samen een échte maaltijd te eten en niet in vijf minuten wat brood naar binnen te proppen.

Bovendien kun je er een hele middag op teren, zonder dat je om drie uur alweer de koektrommel in wilt duiken. Dubbel winst dus. In bijna alle landen is een warme lunch op school ook al heel gewoon. Denk maar niet dat er één Frans kind met een stuk stokbrood in een broodtrommel naar school gestuurd wordt. En in elke Amerikaanse tv-serie kun je zien dat warm eten in de schoolkantine ook daar de normaalste zaak van de wereld is.

Twee keer warm eten
Twee keer per dag warm eten zou eigenlijk ook in Nederland gewoon moeten worden. En niet alleen op school. Wat mij betreft mag ook op de Kidsweek-redactie het brood meteen de vuilnisbak in. Als ik mocht kiezen tussen een lekker bord met warm eten of de twee saaie boterhammen uit mijn trommel, dan wist ik het wel!

Stelling: Op elke school moet je een warme lunch kunnen krijgen

hiddeHidde (12 jaar): Niet eens
'Verplicht warm eten vind ik geen goed idee. Als je zelf zou mogen kiezen is het misschien anders. Ik ben zelf helemaal afgesteld op brood en ik zou erg moeten wennen aan iets anders. Als je zoet en hartig beleg afwisselt en je eet niet alleen wit brood, is brood toch ook niet heel ongezond?'

 

 

 

lucie

Lucie (11 jaar): Eens
'Ik zou tussen de middag graag iets anders eten dan slappe boterhammen! Een warme maaltijd vult veel beter. Het is ook erg makkelijk als bijvoorbeeld allebei je ouders werken. Dan hoeven ze niet na hun werk meteen te gaan koken. Je kunt dan ook ’s avonds een keer een boterham eten en iets gezelligs doen.'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het niet zo leuk want altijd op donderdag en maandag is 1 van mijn ouders er, en ik hou van hun dus wil liever gewoon dan tussen de middag thuis zijn.

Gewellllldig!!!! Ik ben al jaren een voorstander van Gezonde!!! Warme maaltijden op school, dus GO for it!!!!

super goed idee zou het wel geinig vinden

#supergoedidee

ik ben er mee eens omdat in de middag gaat brood je niet vullen en als je warm eten krijgt/mee naar school neemt dan is het veel lekkerder en het vult je beter

Wellicht eten de kinderen beter, omdat ze hun leeftijdsgenootjes evan zien smullen. Goed voorbeeld doet volgen

Heel goed idee, gezonder; want praktisch geen mens komt met zn avondmaal aan 200 gram groenten én dat is al lang niet meer voldoende. en zeg nu zelf, zon gedeukte appel of opgewarmd banaantje tussen je kleffe broodje tomaat is toch treurnis. Persoonlijk zou ik met liefde 's middags een klas of wat van een gezondere maaltijd voorzien. #idealebaanvoormij

that should change. warm fresh meal is very important for children.

na school eet ik broodje kip met groenten, als dat niet gezond is.....

Ik Ben er helemaal mee eens

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.