Wereld Neushoorn Dag

22 september: Wereld Neushoorn Dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Vandaag is het Wereld Neushoorn Dag. Dat klinkt vrolijk, maar toch is het niet een dag waarop de neushoorns een feesthoedje opzetten. Wat het gaat helemaal niet goed met dit dier. Alleen al in Zuid-Afrika doden stropers drie neushoorns per dag. Maar gelukkig doet stroperstopper Killer daar wat aan!

Er worden zelfs zoveel neushoorns gedood, dat de diersoort dreigt uit te sterven. Stropers jagen op de dieren omdat ze er steenrijk mee kunnen worden. Een kilo neushoorn-hoorn is meer waard dan een kilo diamant of een kilo goud.

Medicijnen
In China geloven mensen namelijk dat je van de hoorn belangrijke medicijnen kunt maken. Onzin, zeggen wetenschappers. Maar het is lastig om mensen daarvan te overtuigen.

Superstroperstopper
Gelukkig doet superspeurder Killer er alles aan dat stropers de neushoorn met rust laat. De afgelopen jaren heeft Killer zeker 115 jagers betrapt en minstens zoveel neushoorns gered. Dus heb je nog niet gestemd op Killer? Dan is Wereld Neushoorn Dag dé dag om dat te doen.

Stem!
Stemmen kan op Diervanhetjaar.nl. Daar lees je ook hoe je kaarten kunt kopen om live bij de uitreiking aanwezig te zijn op de Grote Kidsweek Dierendag in DierenPark Amersfoort!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het heel goed dat ze neushoorns redden! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.