Groenland  Foto UNESCO

Werelderfgoed: unieke prachtplekken erbij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Wat zullen we dit keer op de lijst van Werelderfgoederen zetten? Hierover vergadert een speciale club mensen van de Verenigde Naties elk jaar. Ze zijn net klaar. 

En tadááá: achttien unieke prachtplekken erbij die extra bescherming verdienen. Hier zie je er vast een paar. In de krant van donderdag (verschijningsdatum 12 juli 2018) meer moois.

Hierboven: van Nipisat naar Aasivissuit – Groenland
Dit grote stuk toendra tussen gletsjers en zee is al eeuwenlang het jachtgebied van de Inuit. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de oude jaaggereedschappen die er zijn gevonden.

Duitsland Danevirke  Foto UNESCOHedeby en Danevirke – Duitsland
Deel van een versterkingslinie die het schiereiland Jutland afscheidt van het vasteland. Er zijn hier nog meer resten te zien van wegen, gebouwen, een haven en begraafplaatsen uit ongeveer 2000.

Medina Azahara Spanje  Foto UNESCOMedina Azahara – Spanje
Eeuwenoude islamitische ruïnestad die bijna vergeten was maar in begin 1900 opnieuw werd ontdekt. Je kunt er een vrij complete infrastructuur terugvinden: wegen, bruggen, gebouwen en een watersysteem.

Göbekli Tepe Turkije  Foto UNESCOGöbekli Tepe – Turkije
Rechthoekige stenenstructuren gebouwd door jagers-verzamelaars uit 9.600 tot 8.200 voor Christus. Waarschijnlijk gebruikt voor begrafenisrituelen.

Tehuacán-Cuicatlán Mexico  Foto UNESCOTehuacán-Cuicatlán – Mexico
Vallei met een grote verscheidenheid aan plantensoorten. Er groeien veel bijzondere cactussen. Maar je vindt er ook agaves, yukka’s en eiken.

Anderen lazen ook: Koraalrif van gevarenlijst geschrapt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mooie plekken zeg! echt fantastisch

Helaas is het nodig dat deze plekken worden beschermd er zijn mensen die dit soort plekken willen slopen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.