Foto: RSPCA

3x de grappigste meldingen bij Britse dierenambulance

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Britse dierenambulance krijgt elke dertig seconden een oproep. Maar die gaan niet altijd om echte dieren in nood. De grappigste meldingen van 2021 op een rij.

Alleen al vorig jaar rukte de dierenambulance RSPCA meer dan 280.000 (!) keer uit. Het Britse kinderprogramma Newsround zette de leukste meldingen op een rij.

Slang op dak?!

In de stad West Yorkshire belde iemand in paniek over een slang die op hun dak was gespot. Zelfs de brandweer kwam eraan te pas. Ze gebruikten een lange haak om de slang naar beneden te trekken. Het bleek een rubberen speeltje zonder hoofd. Waarschijnlijk was een roofvogel naar beneden gedoken die het speeltje had opgeraapt. Toen hij zich realiseerde dat het geen smakelijke traktatie was, liet hij hem op het dak vallen.

Foto: RSPCA

Gewonde knuffeltijger

Toen de RSPCA een telefoontje kreeg over een hond die vastgebonden was aan de voorkant van een boot, kwamen ze snel in actie. Maar het bleek al snel vals alarm. De 'hond' in kwestie bleek een knuffeltijger te zijn die aan de boeg van de boot was vastgebonden.

Foto: RSPCA

Bevroren eend

In de winter van 2021 sneeuwde het flink in delen van Noord-Engeland. Die winter kwam er een telefoontje uit de plaats Middlesbrough. Een vrouw vertelde dat ze een bevroren eend in een vijver had gezien. De eend zou al twee dagen vastzitten en kon zich niet bewegen. Toen de RSPCA aankwam, bleek al snel dat hulp niet nodig was. Het ging om een plastic eend die bedoeld was als versiering.

Foto: RSPCA

Anderen lazen ook: Goudvissen leren autorijden

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook