Foto: Facebook Mostafa Hassanalian

Bioloog bedenkt drone van dode vogel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Wilde dieren onderzoeken kan knap lastig zijn. Zeker als het om vliegende vogels gaat. Een Amerikaanse bioloog heeft daar iets op bedacht: een drone gemaakt van overleden vogels.

Stel je voor: je bent onderzoeker en wil dolgraag weten hoe vogels zich gedragen als niemand kijkt. Het liefst zou je er dan tussen willen vliegen, zodat je niet opvalt en de vogels gewoon hun normale gang gaan. Tot voor kort was dat onmogelijk, maar een Amerikaanse bioloog brengt daar verandering in.

Verstopt onder huid

Hij gebruikt duiven en fazanten die al overleden zijn, om drones te vermommen als echte vogels. Hij gebruikt daarvoor de vleugels van het dier en zijn huid, en daaronder verstopt hij de apparatuur. De vogels worden niet doodgemaakt om als drone rond te kunnen vliegen. In plaats daarvan worden vogels gebruikt die al overleden zijn. Volgens de bioloog geeft hij ze zo een tweede leven.

Testfase

De vogeldrones zijn nog in de testfase. Volgens de wetenschapper kan zijn uitvinding ons in de toekomst veel leren over hoe we technologie kunnen gebruiken om wilde dieren te bespieden, zonder ze te storen. Om zo meer te weten te komen over dieren en hun gedrag.

Kritiek

Niet iedereen is trouwens blij met de uitvinding. Sommige mensen zijn bang dat de vogeldrones gebruikt zullen worden om mensen te bespioneren. 

In dit filmpje zie je de vogeldrones vliegen: 

Anderen lazen ook: Huismus meest getelde vogel

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook