egel kanker chemo

Chemotherapie voor ernstig ziek egeltje Blueberry (3)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het egeltje Blueberry (3) woont als huisdier bij zijn baasje Gabriëlla (23). Toen zij erachter kwam dat Blueberry erg ziek is, was ze ontroostbaar. Blueberry heeft namelijk kanker. Nu krijgt het egeltje een behandeling die uniek is: chemotherapie.

Blueberry heeft een vorm van huidkanker. Hij bleek uit het niets erg ziek te zijn. Zijn baasje schrok enorm toen ze het hoorde. Ze dacht eerst dat het een gewone ontsteking was. 'Ik heb zo hard gehuild. We hebben echt een heel speciale band', vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Experiment

Gabriëlla heeft er alles voor over om hem beter te maken. Ze nam Blueberry mee naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht. Daar krijgt het diertje nu chemotherapie. Dat wordt normaal gesproken alleen bij honden en katten gedaan. Blueberry heeft een spuitje met medicijnen gekregen via zijn bekje. Daarna kreeg hij elektrische schokken om het medicijn goed te laten doordringen. Het is voor het eerst dat dit bij een egel gebeurt. 'Het werkt ook bij katten, maar het is een experiment bij het egeltje', aldus de arts. Of het egeltje er ook echt beter van zal worden, is nog niet duidelijk. Begin volgende maand moet Blueberry terug naar de kliniek voor controle.

Zorgen over de egel als huisdier

De Egelbescherming ziet de laatste jaren dat steeds meer mensen een witbuikegel als huisdier houden. Daar maken ze zich veel zorgen over. Veel mensen willen er na een tijdje weer vanaf. 'Ze verwachten een soort konijn, maar het is heel anders', vertelde een woordvoerder vorig jaar aan RTLNieuws. 'We begrijpen dat het er leuk en lief uitziet, maar het is vaak niet wat je verwacht.'

Anderen lazen ook: Egels in Nederland hebben het erg moeilijk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

O wat fijn dat hij nu geholpen wordt ik hoop maar dat het werkt

Echt zielig hopen dat hé werkt Rentweg

Dat is niet cool dat is bijzonder!

echt heel zielig, en ook gewoon omdat ze het niet doorhad niet normaal dit. Ik vind het wel lief dat ze er alles voor over heeft!!

Ik vind het heel erg triestig.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps