Gorilla - kraai

Deze foto gaat de wereld over: maar welk dier is het?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Hij vliegt het internet over, de grappige video die iemand in de Japanse stad Nagoya maakte. Het zwarte dier in het filmpje lijkt wel een kleine gorilla. Vind jij dat ook, of zie je iets anders?

Een inwoner uit Nagoya filmde het dier dat hij of zij onderweg tegenkwam met een telefoon en zette de beelden op Twitter. Binnen de kortste keren werd de video als een razende gedeeld en nu is 'ie al miljoenen keren bekeken. Op het eerste gezicht lijkt het net een klein gorillaatje dat daar bovenaan de trap zit. Maar bij nader inzien is het toch iets anders. Kijk maar:


Een kraai dus. De vogel heeft z'n vleugels zo om z'n lijf en poten heen gevouwen dat 't hem de looks van een stoere gorilla geeft. Vogelkenners die reageren op het filmpje zeggen dat de kraai aan het zonnebaden is. Door z'n veren zo uit te spreiden kunnen de zonnestralen overal goed bij. En dat helpt weer tegen vervelende kriebelbeestjes. Die kunnen niet tegen de hitte en verlaten het verenkleed.

Internet zou internet niet zijn als er niet meteen grappige reacties kwamen op de bijzondere kraaigorilla. Hieronder zie je er een paar. 
Twitter

Twitter
Foto TwitterTwitter
Twitter

Anderen lazen ook: Welke naam hoor jij? Laurel of Yanny?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow, eerst dacht ik dat het een gewone gorilla was, maar toen ik de videotje zag dacht ik dat het een gorilla was met een snavel. Mijn moeder dacht dat het een kraai op z'n vleugels stond! Maar nu weten we allebei dat het een kraai was die zonnenbaden aan het was. Duimomhoog Duimomhoog Vraagtzichaf Vraagtzichaf Oeps Rentweg

Het is best wel raar zo’n raar beest

Grappig ! Ik dacht dat het een gorilla was.

Cool wat is het nu

Hoe doet die kraai dat toch? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps