Ken Bohn

Dit zijn de opmerkelijkste cijfers van de week

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Elke dag een ultramarathon, een shirt ter waarde van miljoenen euro's en een record voor de oudste muis ter wereld. Het nieuws stond deze week boordevol opmerkelijke cijfers. Dit zijn de opvallendste van de week.

Ken Bohn

9
Negen jaar en tweehonderdtien dagen. Zo oud is de oudste muis ter wereld. Sir Pat uit een dierentuin in San Diego verbrak deze week het record voor oudste muis en kreeg een plaatsje in het wereldrecordboek. De vorige oudste muis heette Fritzy. Die werd zeven jaar oud. Sir Pat is een Pacifische zakmuis. Deze muizensoort dankt zijn naam aan zijn grote wangzakken. Normaal worden deze muizen niet ouder dan twee jaar in het wild, en zes jaar in de dierentuin. Het is dus heel bijzonder. 

Editorial EPA
5,4
Zoveel miljoen euro bracht een shirt van de wereldberoemde overleden basketballer Kobe Bryant op. Een koper bood op het shirt op een veiling in New York. Bryant droeg het shirt maar liefst 25 keer tijdens zijn basketbalwedstrijden. Het duurste sportshirt dat ooit is verkocht, was van een andere wereldberoemde overleden basketballer: Michael Jordan. Zijn shirt leverde 9,4 miljoen euro op. 

Editorial

5170
Zoveel kilometer rende een man door Peru in 86 dagen. De reden: zichzelf uitdagen. Elke dag rende hij ongeveer zestig kilometer. Dat is nog meer dan een gewone marathon van 42 kilometer! 

Gettyimages
417
Zoveel cavia's wonen sinds deze week in dierenopvang Stichting Flappus in Zwolle. De cavia's werden gered uit een huis waar een vrouw niet goed voor de knaagdieren zorgde. De opvang gaat nu op zoek naar een nieuw huis voor de cavia's. 

Anderen lazen ook: Dit zijn de opmerkelijkste cijfers van de week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps