Foto: Facebook Rederij Doeksen

Kat Poelie lift van Amsterdam naar Terschelling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Kat Poelie houdt wel van een avontuurtje. Poelie komt uit Amsterdam, maar werd zaterdag gevonden op een boot naar Terschelling. Hij had dus half Nederland al doorkruist.

Medewerkers van rederij Doeksen, het bedrijf dat het bootvervoer naar Terschelling regelt, merkten zaterdag dat er een harig verstekelingetje aan boord van hun boot was. Ze zagen hem rennen over het dek. Het diertje vluchtte onder de motorkap van een auto, en kon toen gevangen worden. In de hoop het baasje te vinden, zette het bedrijf een oproep op Facebook. Gelukkig was de kat gechipt, dus zijn naam Poelie was bekend.

Blokje om

Nu blijkt dat Poelie niet zomaar even een paar blokjes om was gegaan. Zijn huis staat namelijk helemaal in Amsterdam. Hoe hij in het Hoge Noorden terecht is gekomen, is nog een raadsel. Misschien kreeg hij een lift van een nietsvermoedende auto- of vrachtwagenchauffeur, maar dat is niet zeker. Inmiddels is Poelie weer lekker in zijn vertrouwde Amsterdam.

Anderen lazen ook: Wordt Kat Mia Dier van het Jaar 2019?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps