Blauwvoorhoofdamazone

Klikkende drugspapegaai opgepakt in Brazilië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Politieagenten in Brazilië hebben een bijzondere boef opgepakt. De schurk heeft een snavel en een hoop mooie veren. De papegaai stond op de uitkijk en waarschuwde drugsverkopers voor de politie.

De Braziliaanse politie viel maandag een huis binnen in de stad Teresina. De agenten dachten dat er drugs werd verkocht. Zodra ze binnenkwamen, riep de papegaai: ‘Mama, de politie!’ Daarna ontdekte de politie een man met drugs en een meisje van zestien met drugs in haar ondergoed verstopt.

Getrainde drugspapegaai

De man, het meisje én de papegaai werden opgepakt. Het meisje werd na het geven en ondertekenen van een verklaring weer vrijgelaten. De papegaai werd naar een dierentuin gebracht. Volgens zijn nieuwe verzorgers is het een blauwvoorhoofdamazone van ongeveer vijf jaar oud. Waarschijnlijk is de vogel getraind om zijn baasjes te waarschuwen voor vreemden. In de dierentuin leren ze de papegaai vliegen. Als alles goed gaat, wordt hij over een tijdje vrijgelaten in het wild.

Anderen lazen ook: Waarom kunnen papegaaien je napraten?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

echt gek maar wel lollig en ik denk dat die papagia mooi er uit ziet

Oeps dat had ik niet verwacht.

wel handig maar hoe moet dat in de dierentuin hoor je ineens in het Braziliaans de politie ofz

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.