Sprinkhaan

Sprinkhanenstorm Las Vegas vanuit ruimte te zien

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Is het regen? Nee, het zijn sprinkhanen! In de Amerikaanse stad Las Vegas zijn zoveel sprinkhanen, dat de plaag op weersatellieten te zien is als storm.

Terwijl het in Nederland heel droog is, valt er in de Amerikaans woestijnstaat Nevada juist veel meer regen dan normaal. Heerlijk weer voor sprinkhanen. Dus zijn er daar opeens heel veel van.

De stad in

De sprinkhanen blijven niet alleen op het platteland, maar trekken ook door de stad Las Vegas. Dat zie je duidelijk als je op straat staat. Maar ook vanuit de ruimte is de zwerm goed zichtbaar op weersatellieten.

Andere insecten

De sprinkhanen zijn niet gevaarlijk. Biologen denken dat ze nog wel een paar weken in Las Vegas zullen blijven. Het is niet voor het eerst dat een grote zwerm insecten vanuit de ruimte wordt gespot. Ook lieveheersbeestjes, vlinders en vliegende mieren zijn weleens op weerbeelden vastgelegd.

Anderen lazen ook: Kinderen bezorgd over insecten, vogels en bloemen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow maar warom loopt die filmer ook op die sprinkhanen? Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.