Kat Dexter is weer teruggevonden

Vermiste kat teruggevonden op booreiland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Het baasje van Dexter was haar halfblinde kat al vijf jaar kwijt. Nu is hij teruggevonden… op een booreiland! Het huisdier blijkt de afgelopen jaren heel wat avonturen te hebben meegemaakt.

Dexter was altijd al een kat die er veel op uit ging, vertelde zijn Schotse baasje aan nieuwszender BBC. Maar vijf jaar geleden kwam hij opeens niet meer terug. Nu is Dexter weer opgedoken, maar wel op een heel onverwachte plek: op een booreiland in de Noordzee!

Booreiland in de Noordzee

Dexter werd teruggevonden op een booreiland in de Noordzee

Helikopter

Op het booreiland kwam eind vorige week een container aan, met Dexter erin. Hoe hij erin is gekomen, is een raadsel. De medewerkers van het olieplatform verwenden hem met stukjes kip uit hun kantine en belden de dierenambulance. Die kwam Dexter met een helikopter ophalen.

Gevangenis

Dankzij zijn chip kon de dierenorganisatie het baasje van Dexter opsporen. Die was blij dat haar huisdier na al die jaren weer gevonden was. Ook kwam ze erachter dat de kat de afgelopen jaren veel rondhing bij… de gevangenis! Daar werd hij flink vertroeteld door de bewakers. Ze noemden hem One-eyed Joe, omdat de kat maar één oog heeft.

Dexter is gevonden

Foto's Dexter: Scottish SPCA

Anderen lazen ook: 'Katten kunnen hun eigen naam herkennen'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook