Beeld: Shutterstock

Videobellen met... palingen?!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Niet videobellen met je leraar of oma, maar met… palingen?! In Tokio kan ‘t sinds kort. Anders zouden ze wel eens eenzaam kunnen worden...

Een aquarium in de hoofdstad Tokio heeft dit bedacht, omdat ze zich zorgen maken over de beestjes. Als je daar vóór de corona-crisis langs de tuinpalingen liep, werd je aangestaard door driehonderd paar nieuwsgierige oogjes (of aagjes). Maar nu er geen bezoek meer komt, laten de glibberbeestjes zich steeds minder zien.

Zwaaien en zachtjes praten

De verzorgers maken zich zorgen over hun gezondheid. En ze zijn bang dat de vissen zich straks helemáál niet meer durven te vertonen. Daarom deden ze afgelopen week een bijzondere oproep aan mensen thuis: willen jullie alsjeblieft videochatten met onze palingen? Voor de neuzen van de palingen zijn nu tablets geplaatst. Daarop kunnen ze live kunnen loeren naar mensen. Die proberen vanaf huis contact met de vissen te maken. Bijvoorbeeld door te zwaaien of zachtjes tegen ze te praten. Zo worden de diertjes hopelijk weer blij en actief.  

Anderen lazen ook: Politie rukt uit voor kameel, maar vindt... struisvogel

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel raar.

Ik denk dat ze het wel leuk vinden

Ze moeten het ook wel leuk vinden

ik vond het erg leuk om te video bellen

dat is cool zou ik ook wel willen doen Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Duimomhoog haha schattige palingen

Hopelijk vinden ze het leuk Duimomhoog

ik vind de kidsweek digitaal erg leuk!! Duimomhoog

raar! hoe kan dat nou ..beesten en technologie?
dat is onmogelijk! super raar... dit zou ik niet doen ik gebruik gewoon mijn telefoon!

Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog
ik vindt het wel raar maar als het goed is voor de vissen dan vindt ik wel dat het moed

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.