Zwerm bijen

Zwerm bijen vertraagt vliegtuig

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een bij-zondere reden voor vertraging van een vliegtuig in de Verenigde Staten deze week. Het toestel kon niet vertrekken, omdat er een zwerm bijen op een vleugel zat.

Een vliegtuig in Houston had woensdag opeens een heleboel passagiers erbij. Op het uiteinde van een van de vleugels was een zwerm bijen neergestreken. De vliegtuigmaatschappij wilde de bijen beschermen, maar de lak van het toestel ook. Daarom werd gezocht naar een diervriendelijke manier om het vliegtuig veilig bij-vrij te maken.

Motoren aan

Na lang nadenken en proberen, werd uiteindelijk besloten het toestel te verplaatsen, om plaats te maken voor een andere vlucht, zonder bijen. Een passagier hield op Twitter haar volgers op de hoogte van elke update - en snack die ze erbij at. Haar verbazing was groot: zodra de piloot de motoren van het vliegtuig aanzette om plaats te maken, vlogen de bijen weg!

Drie uur vertraging

De passagiers mochten weer instappen en met ruim drie uur vertraging vertrok het vliegtuig alsnog naar Atlanta.

Anderen lazen ook: Smaken verschillen: ook bijen hebben een bloemenvoorkeur

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook