Simba

​Militairen proberen Simba de leeuw te redden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Twee Nederlandse militairen doen er alles aan om de verwaarloosde leeuw Simba uit Irak te redden. Door geld in te zamelen willen ze ervoor zorgen dat het dier binnenkort naar Nederland kan komen. En het lijkt erop dat Operatie Simba gaat lukken.

De militairen liepen op een markt in de Irakese hoofdstad Bagdad en zagen dat daar een leeuw werd verkocht. Het 1,5 jaar oude dier zag er bang en ondervoed uit. Om hem heen stonden kooien met blaffende honden en luidruchtige apen. Dat gaat veel te ver, vonden de militairen en dus besloten ze het beest te redden.

Geld inzamelen

De militairen zorgden ervoor dat-ie naar een dierentuin werd gebracht, maar zijn nog niet tevreden. Ze willen dat Simba uiteindelijk in het wild wordt uitgezet. Daarom begonnen ze een inzamelingsactie waarmee al meer dan tienduizend euro is opgehaald. Als alles goed gaat wordt Simba over een paar weken naar opvangcentrum Stichting Leeuw in Anna Paulowna gebracht, waar de kleine leeuw Remy ook wordt opgevangen. Dat dier werd een paar maanden geleden in een weiland gevonden.

Goede verzorging

Met het geld kan zijn vervoer, medicijnen en eten worden betaald. In de opvang wordt hij dan extra goed verzorgd, vertelt verzorger Daphne: ‘Simba wordt hier helemaal onderzocht en krijgt speciale inentingen en genoeg te eten. We hopen dat we hem over een paar jaar uit kunnen zetten in het land waar hij officieel vandaan komt: Zuid-Afrika.’

Hieronder zie je een filmpje van Simba:

Anderen lazen ook: Het gaat goed met het leeuwtje dat werd achtergelaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Goed dat ze hem willen reden

ik hoop echt dat het lukt Vraagtzichaf

Aaah, wat zielig voor Simba! Gelukkig krijgt hij een mooi thuis in het dierenopvangcentrum! Duimomhoog Duimomhoog Blij Duimomhoog Duimomhoog

Echt super lief dat ze hem redden Duimomhoog

Ik zou dat ook doen ,goed dat jullie dat hebben gedaan

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.