ANP

’s Werelds grootste hondenshow is begonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Hondenliefhebbers opgelet! De grootste hondenshow ter wereld is weer begonnen. Tijdens de Crufts Dog Show in Birmingham zetten duizenden honden hun beste pootje voor. Allemaal strijden ze om de titel van meest begeerde hond.

De Crufts Dog Show is een jaarlijkse vierdaagse hondenshow in Engeland. Ieder jaar reizen duizenden honden en hun baasjes van over de hele wereld naar het evenement. Van border collie tot poedel en van dalmatiër tot teckel; meer dan 200 verschillende hondenrassen doen mee. In totaal zijn er ongeveer twintigduizend honden!

Dansen met je hond

Er zijn verschillende categoriën waaraan de dieren kunnen meedoen. Zo is er een categorie gehoorzaamheid, behendigheid, flyball en dans, waar hond en baasje samen swingen op de dansvloer. 

ANP

De beste 

Het hoogtepunt van dit hondenspektakel is het winnen van de 'beste van de show'. Op 13 maart beslist de jury wie de mooiste hond is en naar huis gaat met de felbegeerde beker. Een Engels Cocker Spaniel heeft die titel nu al zeven jaar achter elkaar gewonnen. Zal hij weer winnen?

ANP

 

Anderen lazen ook: Hond paraglidet met baasje over de bergen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook