Foto EPA

100.000 Chinese eenden strijden tegen sprinkhanen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

In het oosten van Afrika en in delen van Azië hebben ze last van een sprinkhanenplaag. Ze knabbelen velden kaal en dat moet stoppen. Pakistan gaat 100.000 Chinese eenden inzetten die gaan helpen in de strijd tegen de enorme zwermen sprinkhanen.

'Een eend kan meer dan 200 sprinkhanen per dag eten', vertelt onderzoeker Lu Lizhi. Twintig jaar geleden deed China al eens hetzelfde. Het land had toen ook last van een sprinkhanenplaag. Een 'leger' Chinese eenden zorgde ervoor dat ze de plaag onder controle kregen. Datzelfde gaan ze nu proberen in Pakistan, dat naast China ligt.

In gevaar

De situatie in landen zoals Kenia, Ehtiopië en Somalië zijn erg fijn voor sprinkhanen. Het is er warm en het heeft veel geregend de laatste tijd. En daar houden de beestjes van. Alleen zijn er nu zó veel sprinkhanen dat het eten van mensen en hun vee in gevaar is. Het Somalische ministerie van landbouw heeft laten weten dat ze bang zijn dat er te weinig eten overblijft als er niks gedaan wordt.

Barbecue

Ook de Pakistaanse overheid laat van zich horen. Die riep eerder deze maand de noodtoestand uit vanwege de sprinkhanenplaag. Nu vragen ze inwoners om te helpen door vaker sprinkhanen te eten. 'Barbecue ze of maak er een curry van', is hun advies. China helpt buurland Pakistan natuurlijk graag, maar doet dat vast ook een beetje voor zichzelf. Ze willen natuurlijk niet dat de sprinkhanen ook naar hun land komen.

Anderen lazen ook: Sprinkhanenplaag: hoe kunnen deze beestjes zoveel vernielen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps