Foto: DPA

3x helderziende voetbaldieren tijdens het EK

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Welk land gaat het EK winnen? Om daarachter te komen kun je voetbalkenners naar hun ingewikkelde theorieën vragen, maar je kunt natuurlijk ook een paar slimme dieren laten gokken. Deze otters, leeuw en olifant doen dat best goed!  

1. Otters gaan voor oranje Foto: Wildlands

De otters in Wildlands weten het zeker: Nederland gaat het ver schoppen dit EK. Al twee wedstrijden hebben ze de winst voor oranje goed voorspeld. Keer op keer peuzelden ze eerst het oranje eten op, voor ze zich op het voedsel in de kleuren van de tegenstanders stortten. Ook vanavond voorspellen ze weer winst voor Nederland, tijdens de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Hopelijk hebben ze gelijk. Voor Nederland, maar ook voor zichzelf. Bij een verkeerde uitslag mag een ander dierentuindier het namelijk proberen en raken ze hun plekje in de schijnwerpers dus kwijt. 

2. Verre voetbalfan
Foto: AFP

Zelfs in het Aziatische Thailand wonen echte fans van Europees voetbal. De 8-jarige witte leeuw Boy bijvoorbeeld. Dat voorspelde al vier wedstrijden goed. Het roofdier maakte zijn voorspellingen duidelijk door naar een stuk vlees onder de vlag van zijn favoriete land te happen. Dat hij ook twee wedstrijd fout voorspelde, vergeten we maar snel. 

3. Oh, oh, olifant 
Foto: DPA

In Duitsland probeert een olifant in de toekomst te turen. De 41-jarige grijze reus Yashoda woont in een dierentuin in de stad Hamburg. Daar haalt ze vlak voor elke wedstrijd van het Duitse elftal de vlag van het winnende land uit een rieten mand. Tijdens haar eerste voorspelling wipte ze met haar slurf de Franse vlag eruit. De Duitsers waren niet blij, maar Yashoda had wél gelijk. Vlak voor de tweede wedstrijd koos ze wel voor Duitsland. Die voorspelling kwam uit en dus vinden de dierentuinbezoekers haar al wat leuker. 

Anderen lazen ook: Straten kleuren oranje voor oranje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook