Shutterstock

5 beren hielden winterslaap onder woonhuis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Gesnurk, gebrom en een hoop gerommel: dat hoorde een Amerikaans gezin lange tijd in hun huis. Maar waar waar de geluiden vandaan kwamen, was een raadsel. Tot ze ineens vijf beren onder de kelder aantroffen. Zij ontwaakten net uit hun winterslaap.

Beren houden een winterslaap tot de lente. Daarvoor kiezen ze zorgvuldig een goede slaapplek uit met een veilig dak boven hun hoofd. De dieren willen namelijk geen pottenkijkers tijdens hun winterrust. 

Warme kruipruimte 

En dat veilige dak vonden een moederbeer en haar vier jongen op een unieke plaats: in een kruipruimte onder een Amerikaans gezinshuis in Californië. De ruimte was lekker warm, donker en veilig, want de inwoners hadden geen idee wat er zich onder hun huis afspeelde. En zo snurkten de beren ongestoord door tot de lente. 

Weer los in het bos

Toen de beren uitgeslapen waren, kropen ze uit hun hol. De gezinsleden wisten niet wat ze zagen. Gelijk belden ze de berenorganisatie BEAR League. Op Facebook vertelt de organisatie wat er toen gebeurde. Ze vonden de beren bij het huis en leidden hen naar het bos. Daar lopen ze nu veilig rond.  

Ongelovige buren

De organisatie ontdekte daarna de beregezellige winterslaapplaats van de beren. Hoe het gezin het omgetoverde berenhol niet had ontdekt? De familie dacht dat ze zich de geluiden inbeeldden. Hun buren vertelden namelijk dat ze niets hoorden en geloofden dat het gezin spoken zag.

De beren op de foto, zijn niet de dieren uit het verhaal.

Anderen lazen ook: Filmpje: beer Boo wordt wakker uit winterslaap.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook